YKS'ye nasıl çalışılabilir?

Arkadaşlar merhaba lise son sınıf öğrencisiyim meslek lisesinde okuyorum elektrik elektronik bölüm. Sınava nasıl çalışmalıyım hiçbir bilgim yok konular hakkında mühendislik istiyorum en kötü yerde tutsa bile mühendislik istiyorum çünkü meslek lisesi çıkışlıyım. ÜçDörtBeş Allstar aldım ama hiç yüzlerine bakmadım ne yapsam bilmiyorum. Hayalimdeki o hayatı yaşmak için bir üniversite lazım gibi düşünüyorum ama nasıl çalışsam hiçbir fikrim yok.
@333365

Hayatın boyunca oturup düzenli bir şekilde ders çalışmadıysan günde iki üç saatle başlamalısın. Kendine hedefler koy. Günde iki saat ders çalış mesele. Bunu düzenli bir hafta yap. Sonraki hedefin üç saat olsun. Kısa sürede bunu beş altıya kadar çıkar. Olmaz deme olur. Aralar vererek çalış. Mesela 45dk ders 15dk dinlenme şeklinde. Dinlenirken ne istiyorsan onu yap. Süren bitince derse direk dön. Çalışmaktan başka yol yok. Otur yarın direk başla.

Hayatın boyunca oturup düzenli bir şekilde ders çalışmadıysan günde iki üç saatle başlamalısın. Kendine hedefler koy. Günde iki saat ders çalış mesele. Bunu düzenli bir hafta yap. Sonraki hedefin üç saat olsun. Kısa sürede bunu beş altıya kadar çıkar. Olmaz deme olur. Aralar vererek çalış. Mesela 45dk ders 15dk dinlenme şeklinde. Dinlenirken ne istiyorsan onu yap. Süren bitince derse direk dön. Çalışmaktan başka yol yok. Otur yarın direk başla.

Hep öyle diyorum hocam yarın başlayacağım yarın başlayacağım başlayamıyorum başlasam sıkılıyorum çünkü hem yapamıyorum hem anlamıyorum bir düzenim yok MSÜ 450 TL para veiceğim ama ne yapsam bilmiyoum boşu boşuna para vermek istemiyorum hem ÜçDörtBeş'e hem de MSÜ'ye bu sene üniversiteye yerleşmek istiyorum o yüzden istek var ama beceremiyorum bir türlü.

Hep öyle diyorum hocam yarın başlayacağım yarın başlayacağım başlayamıyorum başlasam sıkılıyorum çünkü hem yapamıyorum hem anlamıyorum bir düzenim yok MSÜ 450 TL para veiceğim ama ne yapsam bilmiyoum boşu boşuna para vermek istemiyorum hem ÜçDörtBeş'e hem de MSÜ'ye bu sene üniversiteye yerleşmek istiyorum o yüzden istek var ama beceremiyorum bir türlü.
Neyini beceremiyorsun dostum oturup çalış bunu yazacağına. Ayrıca niye 345 All Star'a para verdin ki sen?

Neyini beceremiyorsun dostum oturup çalış bunu yazacağına. Ayrıca niye 345 all Star'a para verdin ki sen?

Kitap ve deneme için dopinge vericeğime buna vereyim dedim hocam.

Ders çalışmak isteği geliyor ama oturunca sıkılıyorum video izliyorum anlamıyorum, aklımdan siliniyor sonraki gün yapamıyorum. Aptalmışım gibi hissediyorum hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap ve deneme için dopinge vericeğime buna vereyim dedim hocam.

Ders çalışmak isteği geliyor ama oturunca sıkılıyorum video izliyorum anlamıyorum, aklımdan siliniyor sonraki gün yapamıyorum. Aptalmışım gibi hissediyorum hocam.
Psikolojik tamamen seninki. Istikrarli olup her gun calisirsan o bilgileri tekrar tekrar kullandigin icin unutmazsin.
Ayrica konu calistiktan sonra test cozmezsen zaten normaldir unutman.

Psikolojik tamamen seninki. Istikrarli olup her gun calisirsan o bilgileri tekrar tekrar kullandığın icin unutmazsin.
Ayrica konu calistiktan sonra test cozmezsen zaten normaldir unutman.

İlk baş konu anlatımı izliyorum program üzerinden sonra izledikten sonra kitap üzerinden ödev veriyor atıyoruö 22-33 sayfaya kadar ödev izlediğim konu anlatımıyla aynı konular şeklinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı