YKS'ye nasıl çalışılır?

fairyintheforest

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba.
Ben açık lise öğrencisiyim çevremde hiç danisacagim kimse yok bu yüzden sizden yardim istiyorum.
YKS 2026 ya gireceğim bölümüm sayısal hedefim su anlik yok.
Açık lise sınavlarından geçecek kadar ders çalıştım şu ana kadar yani TYT anlamında hiç bilgim yok.
24 Mart'ta YKS'ye çalışmaya başlamak istiyorum öncelikle TYT'ye çalışacağım.
Nasıl başlamalıyım önerilerinizi yazar mısınız?
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Ben açık lise öğrencisiyim çevremde hiç danisacagim kimse yok bu yüzden sizden yardim istiyorum.
YKS 2026 ya gireceğim bölümüm sayısal hedefim su anlik yok.
Açık lise sınavlarından geçecek kadar ders çalıştım şu ana kadar yani TYT anlamında hiç bilgim yok.
24 Mart'ta YKS'ye çalışmaya başlamak istiyorum öncelikle TYT'ye çalışacağım.
Nasıl başlamalıyım önerilerinizi yazar mısınız?
Şimdiden teşekkürler.
Knk program yaparak çalış matematigi bitirdikten sonra paragraf rutinine mat denemeside ekle geometriyi önemse mattan elinden gelebildigince deneme çözmeye çalış konuların arasına süre girmesin hep tekrar etmiş ol unuttgun zaman çok pişman olursun en önemliside boş insanları arkadaşları hayatından çıkar

Kanka program yaparak çalış matematigi bitirdikten sonra paragraf rutinine mat denemeside ekle geometriyi önemse matematikten elinden gelebildigince deneme çözmeye çalış konuların arasına süre girmesin hep tekrar etmiş ol unuttgun zaman çok pişman olursun en önemliside boş insanları arkadaşları hayatından çıkar.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Sizce sadece bir dersimi calisiyayim yoksa aynı anda 3 ders mi calisiyayim. Program derken haftanın her günü başka dersler şeklindeki çalışayım.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Sizce sadece bir dersimi calisiyayim yoksa aynı anda 3 ders mi calisiyayim. Program derken haftanın her günü başka dersler şeklindeki çalışayım.
sen bilirsin hocam ben geçen sene ders ders gitmiştim ama 3 derste yapabilirsin haftalık program yapmanı öneririm ben oyle yapmıştım program yaparkende atıyorum ilk gün temel kavramlar mı çalışcaksın önce izleyecegin kanala bak videolar toplam ne kadar atıyorum 3 saatse bunun üzerine iki saatte test çözme ekle ve o günlük programı tahminen 5 saatlik bir program yap eğer çıkan süreden fazla çalışabilecegini düşünüyorsan başka derslerden de kısa kısa konu çalışmaları ekle programda sabit olarak en azından 1 2 kitap bitirene kadar 20 30 soruluk paragraf çöz

Sen bilirsin hocam ben geçen sene ders ders gitmiştim ama 3 derste yapabilirsin haftalık program yapmanı öneririm ben oyle yapmıştım program yaparkende atıyorum ilk gün temel kavramlar mı çalışcaksın önce izleyecegin kanala bak videolar toplam ne kadar atıyorum 3 saatse bunun üzerine iki saatte test çözme ekle ve o günlük programı tahminen 5 saatlik bir program yap eğer çıkan süreden fazla çalışabilecegini düşünüyorsan başka derslerden de kısa kısa konu çalışmaları ekle programda sabit olarak en azından 1 2 kitap bitirene kadar 20 30 soruluk paragraf çöz.

Anladım peki önce matematik ile feni bitirsem sonra sözel derslere geçsem nasıl olur?

Anladım peki önce matematik ile feni bitirsem sonra sözel derslere geçsem nasıl olur?
Sözel ders dediğin sosyal ve dil bilgisi 30 soru kafadan gidiyor zaten eger denemelerde netin düşük gelecegi için moralin bozulmayacaksa sosyali sınava yakın bile çalışabilirsin ama dil bilgisinide programına 45 50 dklik çalışmalar olarak serpiştirirsen daha iyi olur

Sözel ders dediğin sosyal ve dil bilgisi 30 soru kafadan gidiyor zaten eger denemelerde netin düşük gelecegi için moralin bozulmayacaksa sosyali sınava yakın bile çalışabilirsin ama dil bilgisini de programına 45 50 dakikalık çalışmalar olarak serpiştirirsen daha iyi olur.

Son sorum olacak ben şu ana kadar hiç TYT denemesi olmadım. Tüm derslerin konuları bittince mi deneme olayım yoksa belli bir zamana göre mi?

Neden 24 Mart? Açık lise sınavlarından sonra mı çalışacaksın? Açıkçası bunu tavsiye etmem. Çünkü açık lise sınavları o kadar zor değil. Bende açık lisedeyim, Aralık ayında olan sinavlarda sadece 4 gün çalışarak hepsini gectim. Ama benim amacım sadece geçmek idi. Amacın OBP yükseltmek ise açık lise sınavlarına odaklanmanı anlıyorum.

Onun dışında YKS için 2 tane tavsiyem var. Öncelikle bir hedef belirle. Yani hangi mesleği yapmak istiyorsun, hangi bölümü istiyorsun. Bu sana çalışmanda motivasyon verir. İkinci olarak ise disiplini kesinlikle elden bırakma. Çünkü bir kere bıraktığında bir daha o disiplini düzeltmek çok zor oluyor. Ne yazık ki kendimden biliyorum. Bende YKS çalışıyorum.

Hedefini belirleyip, söylersen daha net bilgi verip yardımcı olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı