YKS'ye nasıl çalışmalıyım?

mehmetayki221

Yoctopat
Daha fazla  
YKS'ye aşadaki görselde olduğu gibi program ile ilerleyerekmi çalışmalıyız?
Yoksa, sadece direk AYT matematik vb dersleremi çalışmalıyız

Dosya Ekleri

• çalsmhh.PNG
    çalsmhh.PNG
    101,4 KB · Görüntüleme: 107
Kendini tanımalısın, hedefini belirleyip ona göre ne kadar çalışman geketiğini çıkatmalısın. Bu tip programların çok da bir şeye yaradığını düşünmüyorum. Yıl içinde sindirilmesi zor konuların temelinin atılması ve TYT'nin halledilmesi yeterli oluyor. Son 1 ayda kalan konular her şekilde yetişiyor zaten. 🙂

Kendini tanımalısın, hedefini belirleyip ona göre ne kadar çalışman geketiğini çıkatmalısın. Bu tip programların çok da bir şeye yaradığını düşünmüyorum. Yıl içinde sindirilmesi zor konuların temelinin atılması ve TYT'nin halledilmesi yeterli oluyor. Son 1 ayda kalan konular her şekilde yetişiyor zaten. 🙂
yani örneğin sadece tyt türkçeye çalıştım diyelim ve bitti daha sonrada tyt fizik çalıştım vb. bu tarzmı çalışmayı önerirsin ?

Öyle çalışacaksan sürekli tekrar etmen gerekir. Ben türkçeyi çok önceden bitirmiştim, sürekli deneme çözüyordum. Dil bilgisinden sıkıntım yoktu ama paragraf biraz salladı. AYT sistemler 1-2 günde halledilcebilecek konular. Yıl içinde 2 hafta verip fizik-matematik ile birlikte bitirebilirsin. AYT kimyanın zaten zorlayan bir tarafı yok. Sadece fizik kalıyor ki zaten ÖSYM fizikten zorluyor. Matematiği Allah'a emanet edip girmiştim ben, yıl içinde üzerine düştüğüm söylenemez.
AYT kimyayı, 12. sınıf biyoloji konularının hepsini son 3 hafta oturtup sınava girdim. 🙂

Konu başlığında tam olarak neyi öğrenmek istediğiniz anlayamadım. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu tip ders programlarına herkes ayak uyduramaz. Konularda geri kalabilirsiniz, vakit yetmeyebilir veya gereksiz yere bir derse fazla odaklanmış olursunuz. İnsan kendini bilir, ders programı hazirlayacaksaniz bunu kendinize göre ayarlamalısınız.
Yani örneğin sadece TYT türkçeye çalıştım diyelim ve bitti daha sonrada TYT fizik çalıştım vb. bu tarz mı çalışmayı önerirsin ?
Hayır, sakin öyle yapmayın. Tek tek ders calisilmaz. Unutursunuz. Günde 2, en fazla 3 derse çalışın.
AYT sistemler 1-2 günde halledilcebilecek konular. Yıl içinde 2 hafta verip fizik-matematik ile birlikte bitirebilirsin.
Ezberi iyi olmayan ve sıkılan birisinin bunu yapması mümkün değil. Ezberi iyi olan biri için bile çok zor. Sistemler çok uzun bir ünite.

AYT Kimya en kolay ders o konuda haklısınız ama son 3 hafta kesinlikle yetişmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı