YKS'ye nasıl hazırlanılmalı?

NeoMeo

Decapat
Daha fazla  
Selamlar herkese iyi sosyaller, bu sene meslek lisesinden mezun oldum. Kendim 12. sınıfta mezuna bırakma kararı aldım (hem okul hem staj olduğu için zorluk çıkarıyordu ders çalışmak) bende şimdi sınava hazırlanmak istiyorum. Ama bunun için neler yapabileceğimi bilmiyorum (hangi kitapları alacağımı, hangi YouTube kanallarından konu anlatımı izleyeceğimi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam YouTube da bir ders için belki yüzlerce hoca mevcut diyebiliriz. Bir gününüzü ayırıp tek tek her ders için; anlatımını beğendiğiniz hocalar seçin. Daha sonrasında o hocalar bir kitap üzerinden gidiyorsa dilerseniz o kitapları alabilirsiniz, PDF üzerinden anlatıyorsa çıktı alarak dersi takip edebilirsiniz. Kendinize bir program ayarlayın, mesela günde 2-3 ders çalışın. TYT için bir bitme süresi belirleyin ve bu süreye göre günde kaç video izlemeniz gerekli bunları bulmaya çalışın. Ekteki resim benim programıma ait, kendim oluşturdum. Ve bu programla hedefim aralığın başında TYT'yi bitirmek. Siz de kendiniz oluşturmak isterseniz site; ONLINE HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA ROBOTU
Benim izlediğim hocalardan da bahsedeyim size, belki göz gezdirirseniz beğenebilirsiniz. Biyoloji de Selin Hocayı, Kimya da Sinan İhtiyaroğlu'nu, Fizik de Özcan Aykın'ı, Matematik te Rehber Matematiği, Türkçe de de Rüştü Hocayı dinliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-18 141137.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-18 141137.png
    170,7 KB · Görüntüleme: 12
Bence izlemen gereken hocaları kendin belirlemen daha iyi yani sana hangisi daha samimi daha hoş anlatımlı geliyorsa seçimini ona göre yap. Kitap olarak ta Oğuz Usta'nın kitaplar hakkındaki videoları var onları izlemeni öneririm güzel tercihler yapmanı sağlar yani tamamen senin kendini yorumlayarak ölçerek seçeceğin bir konu.

Selamlar herkese iyi sosyaller, bu sene meslek lisesinden mezun oldum. Kendim 12. sınıfta mezuna bırakma kararı aldım (hem okul hem staj olduğu için zorluk çıkarıyordu ders çalışmak) bende şimdi sınava hazırlanmak istiyorum. Ama bunun için neler yapabileceğimi bilmiyorum (hangi kitapları alacağımı, hangi YouTube kanallarından konu anlatımı izleyeceğimi)
1.5 ayda tyt fen bitirme programı var snc akademinin ben onu kullanıyorum ona uyarak ilerleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı