esq
Hectopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Öncelikle merhaba arkadaşlar, Technopat Sosyal'de birçoğumuzun AYT Matematik kısmında kafasında birçok soru oluşuyor. 3 senedir bu sınav işinin içinde olarak ve bu sene bir rakibiniz olarak, AYT Matematik kısmında neler yaptığımı ve Matematik netim 1 ay içerisinde 6-7'den bir anda 25-26'lara çıkardığımdan bahsetmek istiyorum.
Bu saatten sonra eksiklerinizi hızlı bir şekilde kapatın:
Pek bir vaktimiz kalmadı ve bu saatten sonra sadece deneme çözmek daha mantıklı. Arada tek tük eksikler olabilir. Bunlar tamamlanabilir. Konunun oturması konuyu bitirince değil, soru kalıplarını öğrenip, bol bol deneme çözünce gerçekleşiyor genelde.
Deneme analizlerini asla ihmal etmeyin, çözemediğiniz soruların çözümünü izleyin/çözün/çözdürün:
Asla ihmal edilmemesi gereken şey, deneme yanlışlarını çözdürmemek/tekrardan çözmemek en büyük yanlışlardan biri. Sınavdaki psikolojiniz ile denemeden sonra sorulara tekrar baktığınızdaki psikoloji aynı değil. En eleyici sorular, LTİ ve Trigonometri kısmında çıkıyor. Denemeden sonra soruya tekrar baktığınızda çözme ihtimaliniz daha yüksek. Karşınızda birine anlatıyor gibi kendinize anlatın ya da soruyu arkadaşlarınızla da tartışabilirsiniz. Farklı bakış açısı size çok şey katar.
Boş zamanlarınızda YouTube'dan soru çözümü izleyebilirsiniz:
Ben kursumdan eve giderken sosyal medyada dolaşmak yerine bazen soru çözümü videoları açıyorum ve en azından 1 soru da olsa o bana farklı bir yorumlama taktiği katıyor.
Geometri kısmını asla ihmal etmeyin:
AYT Matematik sınavının geometri kısmının sorularının yarısı Analitik Geometri üzerine kurulu. Günlük rutin olarak Analitik Geometri konusunu çözebilirsiniz.
Belli bir süreden sonra sürekli aynı soru kalıpları göreceksiniz:
En zor ihtimal soruları bir kurgu/senaryo üzerine kurup size yine aynı soru kalıbını soracaktır. Bol soru çözdükten sonra artık aklınızda sorunun nasıl çözüleceği canlanacak.
Seviyenize göre doğru kaynak:
Evet, seviyenize göre kaynak önemli. Piyasada çok güzel kaynaklar var. Sorular güzel diye zor kaynak seçmenin bir anlamı yok. Yani seviyenize göre bir kaynak belirleyip kademe kademe seviyeyi arttırın. İşte bazı kaynak önerileri:
0'ım hiçbir şey bilmiyorum: Aktif Matematik.
Az da olsa bir temelim var: Mikroorijinal.
Orta seviyeyim: ÜçDörtBeş.
Zorlanmak istiyorum: Bilgi Sarmal, 3D.
Kralı gelsin çözerim: Orijinal, Apotemi, Barış.
Deneme olarak ise kolaydan-zora:
Mikroorijinal--Rasyonel ya da Toprak--ÜçDörtbeş--Orijinal--Barış.
Eğer derseniz "Ben Logaritma/Dizi veya LTİ geliştirmek istiyorum" derseniz:
Mert Hoca TİLT Denemeleri(Önerim)
Barış Yayınları LTİ 19'lu denemesi(Bu kaynak biraz daha dereceye kasmak isteyenler için hazırlanmış diye düşünüyorum çünkü aşır zor.)
Barış Yayınları Logaritma/Dizi/Fonksiyon 19'lu denemesi (Bu da aynı şekilde zor.)
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese şimdiden başarılar dilerim.
Bu saatten sonra eksiklerinizi hızlı bir şekilde kapatın:
Pek bir vaktimiz kalmadı ve bu saatten sonra sadece deneme çözmek daha mantıklı. Arada tek tük eksikler olabilir. Bunlar tamamlanabilir. Konunun oturması konuyu bitirince değil, soru kalıplarını öğrenip, bol bol deneme çözünce gerçekleşiyor genelde.
Deneme analizlerini asla ihmal etmeyin, çözemediğiniz soruların çözümünü izleyin/çözün/çözdürün:
Asla ihmal edilmemesi gereken şey, deneme yanlışlarını çözdürmemek/tekrardan çözmemek en büyük yanlışlardan biri. Sınavdaki psikolojiniz ile denemeden sonra sorulara tekrar baktığınızdaki psikoloji aynı değil. En eleyici sorular, LTİ ve Trigonometri kısmında çıkıyor. Denemeden sonra soruya tekrar baktığınızda çözme ihtimaliniz daha yüksek. Karşınızda birine anlatıyor gibi kendinize anlatın ya da soruyu arkadaşlarınızla da tartışabilirsiniz. Farklı bakış açısı size çok şey katar.
Boş zamanlarınızda YouTube'dan soru çözümü izleyebilirsiniz:
Ben kursumdan eve giderken sosyal medyada dolaşmak yerine bazen soru çözümü videoları açıyorum ve en azından 1 soru da olsa o bana farklı bir yorumlama taktiği katıyor.
Geometri kısmını asla ihmal etmeyin:
AYT Matematik sınavının geometri kısmının sorularının yarısı Analitik Geometri üzerine kurulu. Günlük rutin olarak Analitik Geometri konusunu çözebilirsiniz.
Belli bir süreden sonra sürekli aynı soru kalıpları göreceksiniz:
En zor ihtimal soruları bir kurgu/senaryo üzerine kurup size yine aynı soru kalıbını soracaktır. Bol soru çözdükten sonra artık aklınızda sorunun nasıl çözüleceği canlanacak.
Seviyenize göre doğru kaynak:
Evet, seviyenize göre kaynak önemli. Piyasada çok güzel kaynaklar var. Sorular güzel diye zor kaynak seçmenin bir anlamı yok. Yani seviyenize göre bir kaynak belirleyip kademe kademe seviyeyi arttırın. İşte bazı kaynak önerileri:
0'ım hiçbir şey bilmiyorum: Aktif Matematik.
Az da olsa bir temelim var: Mikroorijinal.
Orta seviyeyim: ÜçDörtBeş.
Zorlanmak istiyorum: Bilgi Sarmal, 3D.
Kralı gelsin çözerim: Orijinal, Apotemi, Barış.
Deneme olarak ise kolaydan-zora:
Mikroorijinal--Rasyonel ya da Toprak--ÜçDörtbeş--Orijinal--Barış.
Eğer derseniz "Ben Logaritma/Dizi veya LTİ geliştirmek istiyorum" derseniz:
Mert Hoca TİLT Denemeleri(Önerim)
Barış Yayınları LTİ 19'lu denemesi(Bu kaynak biraz daha dereceye kasmak isteyenler için hazırlanmış diye düşünüyorum çünkü aşır zor.)
Barış Yayınları Logaritma/Dizi/Fonksiyon 19'lu denemesi (Bu da aynı şekilde zor.)
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese şimdiden başarılar dilerim.