Yönetici olarak çalıştır komutu geç çalışıyor

Anladığım kadarı ile donanımsal bir sorun değil sistemsel bir problem, sistem dosyaları bozulmuş kullanıcı yetkileri kaybolmuş sanırım.
Kurtarma moduna girebiliyorsanız oradan SFC /scannow komutlarını oradan çalıştırabilirsiniz oradan çalışabilir çünkü artık Windows dışı ortamdan çalıştıracaksın ama biraz daha farklı olacak.

Kod:
sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\Windows

DISM /Image:C:\ /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bunları çalıştırıp sistem dosyalarını ve izinlerini düzeltirsiniz hocam bu normalden biraz daha uzun sürecektir.

şunu da sorayım bu problem ortaya çıkmadan önce bios ortamında oynama yaptınız mı ?

windows yetkilerini kurcaladınız mı örneğin klasör izinlerini değiştirmek gibi

bilinmeyen bir program uygulama (korsan) yüklediniz mi
Bilinmeyen program değil ama denetim masasında program ekle kaldır kısmında 2 gün önce Microsoft Edge inmiş bilgisayara ve 4 gün önce de Microsoft GameInput inmiş.

++ CPU kullanımı 4.60-5.5 Ghz arası değişiyor.

Son düzenleme:
Bilinmeyen program değil ama denetim masasında program ekle kaldır kısmında 2 gün önce Microsoft Edge inmiş bilgisayara ve 4 gün önce de Microsoft gameınput inmiş.

Microsoft Edge ve gameinput zaten Windows 11 de bulunan program/yazılım türleri.

Siz benim dediğimi uygulayın en temizi şu anlık bu dediğim çözüm eğer bu olmaz ise sisteme sıfır kurulum yapınız (mevcut dosyalarımı koru) seçeneği ile yapabilirsiniz veya önemli dosyaların yedeğini USB üzerine kayıt edip sıfırdan kurulum yapınız...

Kurtarma moduna nasıl girildiğini bilmiyor iseniz aşağıda anlatıyorum;

Bilgisayarı kapatıp açınız(Windows logosu veya dönen daire çıktığında güç tuşuna basılı tutarak kapat.
)3 defa yaptıktan sonra otomatik olarak kurtarma yerine atılacaksınız oradan CMD'yi açıp verdiğim komutları giriniz sonrasında tekrardan

"SFC /scannow /offbootdir = C:\ /offwindir = C:\windows" yazıp yeniden başlatın bilgisayarı problem çözülmez ise tek yol sıfır kurulum yapmak.

(Gelen güvenlik güncellemesi var ise onu geri alıp da test edebilirsiniz)

Bilinmeyen program değil ama denetim masasında program ekle kaldır kısmında 2 gün önce Microsoft Edge inmiş bilgisayara ve 4 gün önce de Microsoft GameInput inmiş.

++ CPU kullanımı 4.60-5.5 Ghz arası değişiyor.
Ve resume diye bir şey gelmiş buraya hiç görmediğim şeyler var. 1760950587491.png

Microsoft Edge ve gameinput zaten Windows 11 de bulunan program/yazılım türleri.

Siz benim dediğimi uygulayın en temizi şu anlık bu dediğim çözüm eğer bu olmaz ise sisteme sıfır kurulum yapınız (mevcut dosyalarımı koru) seçeneği ile yapabilirsiniz veya önemli dosyaların yedeğini USB üzerine kayıt edip sıfırdan kurulum yapınız...

Kurtarma moduna nasıl girildiğini bilmiyor iseniz aşağıda anlatıyorum;

Bilgisayarı kapatıp açınız(Windows logosu veya dönen daire çıktığında güç tuşuna basılı tutarak kapat.
)3 defa yaptıktan sonra otomatik olarak kurtarma yerine atılacaksınız oradan CMD'yi açıp verdiğim komutları giriniz sonrasında tekrardan

"SFC /scannow /offbootdir = C:\ /offwindir = C:\windows" yazıp yeniden başlatın bilgisayarı problem çözülmez ise tek yol sıfır kurulum yapmak.

(Gelen güvenlik güncellemesi var ise onu geri alıp da test edebilirsiniz)
Hocam bir de virüs taraması yaparken burası hep aynı yerde ya da 8000lerde takılıyor veya hiç başlamıyor 0 gözüküyor taranan kısım.
1760950757421.png

hocam dediğim gibi UAC hatası veya UAC bozulması almışsınız sistem kararsızlığından ötürü yaşıyorsun bu problemi kurtarma moduna girip söylediğim şeyleri uygular iseniz düzeleceğini düşünüyorum
Giremedi kurtarma moduna.

Dosya Ekleri

• IMG_20251020_120136.jpg
    IMG_20251020_120136.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 4
tekrar deneyebilirmisiniz

hocam sorun için ekstra araştırma yaptım kendi bilgimi de sorguladım lakin kurtarma menüsüne de girmiyor ise yapacak artık 2 tane çözüm var 1 tanesi normal cmd üzerinden yeni kullanıcı oluşturup bütün yetkileri verip o kullanıcıya geçip sistemi sfc ile düzeltmek (zor ve karmaşık her zaman çözüm değil çünkü admin yetkisi olmadan yapacağız bunu)

2. sistemi tamamen sıfırdan kurmak usb ile tamamen yeni windows yüklemek

tekrar deneyebilirmisiniz

hocam sorun için ekstra araştırma yaptım kendi bilgimi de sorguladım lakin kurtarma menüsüne de girmiyor ise yapacak artık 2 tane çözüm var 1 tanesi normal cmd üzerinden yeni kullanıcı oluşturup bütün yetkileri verip o kullanıcıya geçip sistemi sfc ile düzeltmek (zor ve karmaşık her zaman çözüm değil çünkü admin yetkisi olmadan yapacağız bunu)

2. sistemi tamamen sıfırdan kurmak usb ile tamamen yeni windows yüklemek
Dosyalar gider mi hocam? Rufus ile mi kuracağım? Tekrar denedim kurtarmayı yine olmadı.

Dosyalar gider mi hocam? Rufus ile mi kuracağım?
dosyalar maalesef ki gider...

eğer yapabiliyor iseniz ayarlar yerinden format atınız "dosyalarımı koru" diyerek belki o şekilde problem çözülebilir lakin yarıda kalır ise windows komple gidebilir bu sefer dosyalara erişim neredeyse yok denilebilinir

rufus ile yükleyebilirsiniz evet.

yapabiliyor iseniz önemli bilgilerinizi farklı bir hdd ssd veya usb üzerine aktarabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı