Çözüldü Yoklama kaçağı birisi üniversite kaydı yapabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vieira38

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
31 Aralik 2025 itibari ile yoklama kacagi durumuna düşeceğim. OBP kırılmasın diye tercih vermiyeceğim. Bu sene ( yaş 21 ) 22ye gireceğim. Bu yuzden bu soruları cevaplarsaniz cok mutlu olurum.

1) Yoklama kacagi biri YKS'de universite kazandiktan sonra kayit yapabilir mi?

2) Yoklama kacagi biri kayit yapmadan once gidip yoklama kacagi durumunu duzeltirse ve cezasini oderse kayit yapabilir mi?

3) Yoklama kacagi biri mayıs ayinda yoklama verip agustosta bedelliye giderse kayit yaptirabilir mi (o surecte okul kayıt donemi açiliyor)? Ailesi onun yerine kayit yapabilir mi?

Cevaplariniz için simdiden tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1) Kayıt yaptıramazsınız.
2) Evet, askerlikle ilişiği yok statüsüne geçersiniz, yaptırırsınız.
3) Sistem ailenin kayıt yaptırmasına müsaade ediyorsa, bireysel olarak orda olmanızı şart koşmuyorsa kayıt olur. Üniversitenin yönergesine bağlıdır.
3) Sistem ailenin kayıt yaptırmasına müsaade ediyorsa, bireysel olarak orda olmanızı şart koşmuyorsa kayıt olur. Üniversitenin yönergesine bağlıdır.

Çözüm
Yeni yıla girer girmez asker kaçağı sayılmıyorsun. Yoklama yaptırdığında şu döneme kadar işlemleri tamamlayın yazar. O süre içinde tamamlamazsan yoklama kaçağı sayılırsın. 22 yaşının sonuna kadar tamamlanmalı diye biliyorum ben. En iyi askerlik şubesi bilir, onlara danış.

Yoklama döneminde kayıt yaptırıp tecil ettirebilirsin bu arada.

Yeni yıla girer girmez asker kaçağı sayılmıyorsun. Yoklama yaptırdığında şu döneme kadar işlemleri tamamlayın yazar. O süre içinde tamamlamazsan yoklama kaçağı sayılırsın. 22 yaşının sonuna kadar tamamlanmalı diye biliyorum ben. En iyi askerlik şubesi bilir, onlara danış.

Yoklama döneminde kayıt yaptırıp tecil ettirebilirsin bu arada.

Hocam şu an bu yazıyor askerlik sitesinde. Ayrıyeten 22 yaşına ise 30 Ağustos'ta girecem.

Üniversite başvurusu sırasında bedelli askerde olsam sorun yaratmıyor o zaman değil mi hocam.

Dosya Ekleri

• 5859360094087662056.jpg
    5859360094087662056.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 40
Üniversite başvurusu sırasında bedelli askerde olsam sorun yaratmıyor o zaman değil mi hocam.
Evet hocam bedelli başvurusu onaylanınca e-devlet'te ilişiksizlik belgeniz olacak, bunu kayıtta kullanabilirsiniz. Üniversitenin kendi kayıt yönetmeliği sizin mevcudiyetinizi şart koşmuyorsa sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı