Yol bisikleti ile dağ bisikleti arasındaki fark nedir?

Mertolski

Centipat
Daha fazla  
Yol bisikleti olarak Kron TX100, dağ bisikletinde ise Kron XC100 almayı düşünüyorum. Genelde uzun yol yapacağım fakat çok pürüzsüz olmayan dağ yollarında da süreceğim. Sizce yol bisikleti alsam dağ bisikletiyle arasında çok fark olabilir mi?

Yol bisikletiyle dağda verim alamazken dağ bisikleti ile yolda verim alamazsın. Belki de şehir bisikleti tercih etmelisin ikisinin ortası.

Öncelikle tx 100 tur bisikletidir, soruya gelirsek ben olsam tx 100 alırım. Dağ bisikleti gereksiz.

Dağ bisikletleri engebeli yollarda ilerlemek için tasarlanmışlardır. Ama sorun sadece "ilerlemek" için tasarlanmışlardır. Amortisörleri pedala uyguladığın enerjinin bir kısmını emer, bu yüzden yavaş ve hantaldırlar.

Yol bisikletleri ise sürüş yapacağın "yolun" düz olduğunu varsayılarak yapılmış bisikletlerdir. Engebeli yollarda sürüş yaparsan bir süre kalça ağrısı çekebilirsin çünkü amortisör ya hiç bulunmaz veya dağ bisikletin amortisörleri kadar değildir. Daha hızlı gider. Bu arada lastik problemi de oluşturur, dağ yolunda lastik patlamama ihtimali nedir ki zaten...

Yol bisikleti olarak Kron TX100, dağ bisikletinde ise Kron XC100 almayı düşünüyorum.

TX100 aslında yol değil Trekking olarak geçiyor ki sizin istediğiniz çok amaçlı kullanıma uygun olan da odur. Kron'da yol bisikleti olarak geçen modeller, yarış bisikleti şeklinde olanlar. Diğer yandan eğer zorlu dağ yollarına girmeyecekseniz, dağ bisikletine de gerek yok, yorabilir.

Özetle, kullanım amacınıza bir Trekking modeli olan TX100 daha uygun görünüyor. Ben de sizinkiyle aynı amaç için Mosso'nun Legarda model trekking bisikletini almıştım. İşimi de görüyor.

Yol bisikletleri genelde pürüzsüz asfaltlarda kullanılır. Dağ bisikletleri ise daha çok dağlık yollarda kullanılır. Yol bisikleti alırsanız dağda kullanmanız imkansız olacaktır. Dağ bisikleti alırsanız dağda performanslı bir şekilde sürersiniz düz yolda biraz yorar ama götürür. Eğer ikisinin karşımı bir şey istiyorsanız size trekking bisiklet öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı