Yonga seti nasıl güncellenir?

Devolve

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 16GB(8x2) 3000MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
HyperX Fury 240GB ve Samsung 500GB M2 SSD
Ekran kartı
RX 570 Sapphire 8GB
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 3 3100
Selam, bilgisayarımda oyun oynarken veya internette dolaşırken birden bilgisayar donuyor ve bilgisayarı tuşundan kapatıp açmam gerekiyor. Bugün yarım saat içerisinde bu durum 3 kere yaşandı ve olay görüntüleyicisinde 12000 tane whea-logger başlıklı uyarı aldığımı görüyorum. Bunun dışında display başlığı altında da uyarı var. Sosyal'de başka konuda yonga setini güncellemem gerektiğini gördüm fakat nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum. Yonga setini nasıl güncellerim? Başka güncellemem gereken sürücüler var mı? BIOS sürümüm F41 yani çok eski. Ekran kartı sürücüm ise güncel. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1692347612080.png

1692347560837.png

1692347575095.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam format attım dün sıkıntısız bir şekilde fakat az önce bilgisayarı açtığımda anakart ekranından sonra siyah ekran oldu, bilgisayarı tuşundan yeniden başlattım ve ekran geldi fakat yine WHEA Logger uyarıları ve Kernel Power 41 var. Ayrıca dün böyle bir uyarı almışım.
Ekleme: Ekran kartı sürücüsü yine gözükmüyor.
Ekleme 2: Ekran kartı sürücüsü silinmiş, görev yöneticisinde ekran kartı gözükmüyor ve sürücü dosyaları yok. Tekrar kurmaya çalıştığımda bir hata aldım.

Eki Görüntüle 1909729

Eki Görüntüle 1909730

Eki Görüntüle 1909735
Aldığınız hatayı biraz araştırdım birkaç video var. Oradakileri deneyin öncelikle. Halen ekran kartını görmüyor mu ? Ekran kartını kurduktan sonra videodaki gibi ayar mevcut bir deneyin derim. Ayrıca PSU güç kablosunu değiştirerek ve farklı bir prizde deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da bir çözüm.Bir kullanıcı bu şekilde çözmüş hatasını ;
6 ay boyunca bu hatanın acısını çektim ve sırrı aktardım. Çekirdek gücü 41 hatası veya WHEA Logger hatası 18, belirli anakartlardaki BIOS sorunları nedeniyle Ryzen CPU'larda, özellikle 3000 veya 5000 serisinde hata ayıklanıyor.WHEA'nın APIC Kimliği de çok düzensiz hatalar bildiriyor. Acil çözüm, anakart BIOS kurulumunda Vcore ofset değerini yaklaşık 50mV artırmaktır ve hata oluşmayacaktır. BIOS sorununun bugüne kadar çözülmemiş olmasına bakıldığında pek çok üreticinin arayı kapattığı görülüyor. (Bilmiyorum.. MSI bunu fark etmiş görünüyor)BIOS'un bir CPU arızası nedeniyle normal olarak tanımadığını veya bir BIOS sorunu nedeniyle CPU'ya yanlış voltaj uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Ancak, bu hatayla yalnızca CPU ve M/B'yi iki kez değiştiren biri olarak, sorunun BIOS'un kendisinde olması kuvvetle muhtemeldir. Bu işe yaramazsa, bir CPU RMA almanızı öneririm.-Alıntıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı