Yanlış bilgi vermeyin 60 altı tam tersi sağlıklıdır sporcuların 35-40'a kadar düşebiliyor sporcu olmayan normal bireyler için ise uyku halinde 50-45'e kadar nabız düşer
Gündelik normal otururken ki nabız ise 60-80 arası olmalıdır efor halinde (yani normal yürüme konuşma etme gibi normal sosyal hareketlerle birlikte) kalp hızı 80-100 arası olabilir
Spor koşma merdiven çıkma yokuş gibi eforlarda 100-140 normaldir (kişiden kişiye değişir fazla kilolu biri 2 kat merdiven çıksa nabzı 150 bile olabilir onun için o normaldir ben normal kiloda ki normal sağlıkta ki insanlar için yazdım
Kendimden farz edersek uyurken veya dinlenirken akıllı saatim nabzımı ölçer derin uykuda 50-55'e kadar iniyor normal yaşantımda ortalama 75-85 atıyor
Kısacası nabız kişiye özeldir ama 60 altı ciddi sağlık sorunu yaratmaz tam tersi kalp ne kadar az atarsa o kadar iyidir tabii bu sadece dinlenme için geçerlidir dinlenmede 90-100 atıyorsa kalp fazla kan pompalar fazla yorulur kalp krizine sebebiyet verir
az atarsada tabii sorun olur ama 30-40'ın altına düşmesi gerekiyor sporcu bir birey değilse sporcu kalbi yoksa kalbi gelişmemiş normal bir insansa o sayılara düşmesi beyne kan gönderemez ve felç geçirir iki tarafı da kötü kısaca