Yorulunca kalp yavaş atıyor

EKG, nabız ve tansiyon ölçen bir akıllı saat kullansın. Hastaneye gittiğinizde o an halihazırda ki durumunuzu ölçerler yoğunluk nedeniyle pek bir sonuç çıkmaz.

Akıllı saatte anlattığım özellikler varsa sonuçları doktorlara gösterdiğinizde bu adımları es geçiyor ileri tetkik yapıyor ve size gerekli tedaviyi vermeye başlıyor.

Ne kadar yavaş atıyor? 60 - 100BPM aralığında ise bu durum normal olarak kabul edilir 50 ve altı sağlıksal bir durum olduğunu işaret edebili

Kardiyoloji ye gittim eko ile ekg çekildi fakat bi şey çıkmadı damarlar da ve kalp kasın da sıkıntı yok gayet iyi dedi

@smurf cat normal çünkü kriz anında çekilmedi veya rahatsızlığınız aktif iken kayıt altına alınamadı. Size tavsiye verirken akıllı saat kullanıp uzun bir kayıt ve veri toplamanızı söylemiştim. Doktorunuza bu verileri sunarsanız anca o zaman detaylı inceleme yapabilir.

Kriz anı diye bir şey yoktur ki ona bakılırsa bende panikatak krizi geçirirken 150 nabız 15-10 tansiyon ile hastaneye gittim beni bir odaya alıp sakinleşmemi beklediler 45-50 dakika sonra nabız 80 tansiyon 12-6 olmuştu eğer kalpte sorun varsa her zaman belirti verir an olmaz tansiyon hastası mesela tansiyonu hep yüksek çıkar hiç düşük çıkmaz veya kalbinde sorun varsa hep sorun çıkartır 1 kez verip 1 kez vermemezlik yapmaz.
Ben Mr'a bile girmiştim o dönemlerimde boşu boşuna radyasyon da yemiştik bir şey çıkmamıştı kalp yolum ve kalbim güzel görünüyordu.

@Brummbar kriz anı diye bir şey vardır kardiyak arrest en kötüsü olanıdır. Bu geç kalma durma anlamına gelir ki bu yazdığım belirti zaten en ağır olan şeydir bilinç açık olmaz.

İkincisi efor stres testi yapılırken doktor özellikle senin zorlanmanı ister ki belirtiler belli olsun. Kronik başka hastalıkları varsa stresi ve kriz sorunlarını taklit edecek ilaç verirler. böylelikle o testleri yapacak gücü olmayan insanları ilaç ile stresleri ve krizleri taklit ederek inceler doktor.

20 senedir takipli kalp hastasıyım doktorlar yaptıkları tetkikleri mecbur açıklamak zorundalar. açıklamaz ise takip yapamaz ve beni tedaviye ikna edemez.

İkincisi olarak zaten kalbin sağlıklı olması stres altında riskleri en iyi şekilde tolere edebilmesidir.

Kalpte sorun varsa ve bu belli zamanlarda tekrar eden rahatsızlıklar eşlik ediyorsa zaten kroniktir. Bu sorunu tespit etmek doktor için çocuk oyuncağıdır. Esas olan arada bir olan sorunlar ki bu yıllar sonra ilerleyip erken tehşis edilemediği için rahatsızlanan insanları kapı kapı dolaştırır.

Çünkü hangi sorunlar bu rahatsızlıklara sebep verdi ve sonuç ne doktorları en çok zorlayan işlemdir yani tanı koymak.

O yüzden söylüyorum kalbinde sorun olduğunu düşünen ve rahatsızlık yaşayan varsa akıllı saat alsın EKG, nabız ve tansiyon özelliği varsa anca böyle ileri tetkiklerin önü açılır ve erken teşhis konur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…