Çözüldü Yosemite 10.10.4 GTX760 Sürücü Kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

baaydin

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemime sorunsuz bir şekilde kurulumu yaptım anlatılan rehber ile. Acemiyim 1. denemem denebilir macos konusunda.
Mediatek 3070 Wifi bile kurdum :)
Lakin ekran kartını ya ben kuramadım yada sorun var anlayamadım.
Ekran kartım GTX760 2 gb.
Nasıl bir kurulum yapmam lazım ki sorunsuz bir şekilde kullanayım.
Onun haricinde her şey tamam gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siteye bakmış fakat bulamamıştım. Teşekküler deneyeceğim.

Evet sürücüyü yükledim. Kurulum sonrası üst köşede nvidia logosu belirdi ama sonuç değişmedi. Bilgisayar aşırı şekilde kasıyor ve grefikler sorunlu maalesef. Ekran kartını 7mb olarak görüyor :D

Config.plist dosyanı Clover configrator ile aç ve Boot seçeneklerinde nvda_drv=1 olarak işaretli olduğundan emin ol.
Menu bar' daki NVIDIA ikonuna tıkla öntenımlı olarak NVIDIA seçili olduğundan emin ol.
Ayrıca ek olarak yine Clover Configrator / SMBIOS ayarlarından sistem modeli olarak Mac Pro 5.1 olarak ayarla. Bunu yaptıktan sonra, sistemin kernel hatası vermemesi için System-> Library-> Extensions-> içinden şu kextleri yedeklerini aldıktan sonra sil:
AppleTyMCEDriver.kext
AppleUpstreamUserClient.kext

Config.plist dosyanı Clover configrator ile aç ve Boot seçeneklerinde nvda_drv=1 olarak işaretli olduğundan emin ol.
Menu bar' daki NVIDIA ikonuna tıkla öntenımlı olarak NVIDIA seçili olduğundan emin ol.
Ayrıca ek olarak yine Clover Configrator / SMBIOS ayarlarından sistem modeli olarak Mac Pro 5.1 olarak ayarla. Bunu yaptıktan sonra, sistemin kernel hatası vermemesi için System-> Library-> Extensions-> içinden şu kextleri yedeklerini aldıktan sonra sil:
AppleTyMCEDriver.kext
AppleUpstreamUserClient.kext

Hocam dediklerini denedim fakat açılışta Beyaz elma işaretinin altındaki dolmadı ve yarıda kaldı.
Bu nedenle bir kaç sorum olacaktı.
1- config.plist dosyası dediğin dosya USB'nin içindekimi yoksa Macosx kurduğum HDD nin içindekinimi açıcam? eğer HDD içindekini açıcaksam yeri nerde? (ben USB'dekini açmıştım)
2- Bu işlemleri yapmadan önce USB'siz boot etmeyi yapmalımıyım? Çünkü ben henüz USB'siz boot yapmadan bunu yapıyorum.

Ayrıca USB'siz boot için Bu konudaki OS X 10.10.4 Yosemite RAW Kurulum İmajı | Technopat Sosyal herşeyi yaptım fakat USB olmadan açılış yarıda kaldı.
USB'siz bootu biraz daha açıklarmısın?
Anakartımda UEFI desteği var.

Son olarak :)
Hocam USB'siz boot olayını ve Ekran kartı sorunlarını sayende çözdüm. Dikkatlice yapınca senin anlattığını sorunsuz olarak ekran kartını kurdum.

Şuan için bir sorunum yok gibi.

Yinede bir sorum olacak sana. hani olurda lazım olursa diye HDD nin bir parçalık kısmını ayırıp (240GB SSD kullanıyorum ve komplesine MacOsX kurdum) Windows 10 yada Windows 8.1 kurabilirmiyim? Eğer kurabilirsem nasıl kurarım?

Önceki yardımların için ayrıca teşekkür ederim.

Güle güle kullan. Elbette Mac yanına rahatlıkla Windows kurabilirsin. Disk izlencelerinden Diskini 2'ye bölersin. Fat32 olarak formatlar ve o kısma Windows OS kurabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı