Casper Nirvana CRY Yosemite 10.10.4 Nvidia ve Realtek Sürücü

Adım adım kontrol edelim: Rehberdeki şu adımları yaptın:
  • Clover içinde AppleIntelHD5000Graphics ve libCLVMIGILPlugin.dylib için kullandiğınız yamalar, düzenlemeler varsa bunları silin.
  • libCLVMIGILPlugin.dylib yedeğini alın. (/System/Library/Frameworks/OpenCL.framework/Versions/Current/Libraries/libCLVMIGILPlugin.dylib.bak )
  1. Aşağıdaki linkten FakePCIID son sürümünü indirin.

RehabMan / OS-X-Fake-PCI-ID / Downloads — Bitbucket
  2. İndirdiğiniz dosya içerisinden FakePCIID.kext ve FakePCIID_HD4600_HD4400.kext adlı iki Kext'yi /System/Library/Extensions icine herhangi bir kext yukleyici ile yukleyin. Yada EFI/CLover / Kexts içine kopyalayın.
Clover Config.plist içine şu Fake ID girdin:
0x04128086
Buraya kadar tamam ise Clover içine şu Platform ID' sini kullan:
0x0300220D
Şöyle olacak: FakeID
FakeID.png

Platform ID:
Platform ID.png

Dediklerinizi yaptım. Clover Configurator açtım. FakeID kısmı sizinki gibiydi. Platform ID kısmı boştu, onu da elle girdim. Yeniden başlattım.
Maalesef yine olmadı.

Hackintosh Zone kurdum. Fakat onda da ara ara panic ekranı çıkıyor. Çok sıkıntı çektim Casper'da.
Lenovo G550 bilgisayarıma aynısını kurdum herhangi bir sorun yaşamadım, güzelce kuruldu. Onda da tabi ekran kartını tanıtamadım yine. İntel GM45 3MB olarak gördü onu da. Casper'a yine forumdaki Yosemite'yi kurdum hatta 10.10.5'e güncelledim. Ekran kartı olmasa da şimdilik bu şekilde duruyor.

Ofisteki Fujitsu Siemens Xenon işlemcili masaüstüne forumdaki Yosemite'yi kurdum sıkıntı yok. Ses, ekran, network, yazıcılar felan ne varsa tanıdı ve mükemmel güzel. Ekranı da 27" olunca Apple ile yarışır durumda.
Fakat ne var ki 2 laptopa da ekran kartlarını tanıtamadım.

Laptop kurulum her zaman zordur. Ve Laptop için kurulumda en doğru yol DSDT kullanmaktır. ANcak bunun yapabilrmek için DSDT nedir, nasıl yapılır bunu anlamak gerekiyor. Zira DSDT kullanmak ve yamalamak biraz zordur. İlginiyorsan rehberler bölümümüzde DSDT rehberlerimize göz atabilirsin. Bunu inceleyerek başlayabilirsin:
Laptop'lar için DSDT / SSDT Yamalamak

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı