Yosemite 10.10.4 Missing Bluetooth Controller Transport Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cihan___

Hectopat
Daha fazla  
Herkeze merhaba forumda yeniyim. 1 yıldır sistemime Hackintosh kurmaya calısıyorum ama bir türlü beceremedim. İlk başta mavericks ile başladım kurulumu yaptım bunun için wifi adaptör bile aldım. Ses internet herşeyi hallettim. NVIDIA 740M + Intel HD 4000 ekran kartım var. NVIDIA desteklemediği için HD4000 ile kurulumu yaptım. Her şey tamam fakat sistem bilgilerinde ekran kartı 64 MB olarak gösteriyodu, takılmalar oluyodu. Ekranda bütün herşeyi denedim fake ID'leri girdim, inject intel, inject edit hepsini denedim başaramadım. Vazgeçtim sonra yosemite ilk çıktığında yükleyim belki çalışır dedim. Kernel panic hatası verdi. Dün 10.10.4 sürümünü gördüm belki bu sefer başarırım dedim ama kurarken missing bluetooth controller transport hatasıyla karşılaştım. Bütün yolları denedim internetten araştırdım denemediğim yol kalmadı ama sorunumu çözemedim. Ne denediysem olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum .

Sistem bilgilerim:
  • intel core i5 (3230m) 2.6 Ghz
  • Nvidia 740m+İntel HD4000
  • intel centrino wireless-n 2230 (bunu asus wl-167g v3 adaptör ile hallettim)
  • 6 GB Ram
Saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam o sürümü kurdum dizüstü için olanını transmac ile kext backup klasorundeki appleintel kextlerini geri attım olmadı. Çıkarttım gene olmadı. Missing bluetooth control araştırmalarıma göre ekran kartı sorunu herhalde.

Ne yapmam gerekiyor, nasıl deneyebilirim?

Yalnız sistem açılmıyor nasıl atacağım EFI klasörune?

Teşekkür ederim hemen deneyeceğim. Ayrıca böyle forumlara pek alışık olmadığım için yazım kurallarına uymamışım. Dikkatiniz için teşekkürler.

Bunu yapmanın başka bir yöntemi var mıdır acaba programı kurdum ama pek anlayamadım.

Hocam programı çözdüm şimdi deniyorum.

Hocam ben bunu EFI içine atacaksınız demişsiniz ama EFI\CLOVER içindeki config.plist dosyasıyla değiştirdim değişen bişey olmadı denedim hepsini aynı yerde takıldı hepsi.

Clover Boot Options-> Boot Args kısmına gel. Buradaki komutların ardına şu komutları girip dene:
-v -x -f PCIRootUID=1 npci=0x2000
Ayrıca Clover Options-> Graphics içinden Inject Intel işaretli değilse bunu işaretleyip dene, işaretli ise kaldır. Inject EDID içinde aynı şeyi yap. Ve sistemin takıldığı yerin ekran görüntüsünü çek burada paylaş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı