Yosemite kurulum ekranında klavyeyi görmüyor

doctor155

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Turkey
Merhaba arkadaşlar, Windows üzerinden Yosemite kurulumunu flash disk'e yazdırıyorum. Clover ekranında klavye mouse çalışıyor. Mac kurulum ekranı geldiğinde ise klavye çalışmıyor. Mouse çalışıyor. BIOS'tan Legacy USB Support enabled. Denediğim boot flaglar: USBBusFix=Yes, PCIRootUID=0, -x
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.
Sistemim;
  • Asus Z87 Deluxe-Dual anakart
  • Intel i7 4770K işlemci
  • Nvidia GTX660 Ti Ekran Kartı
  • Logitech G700 Mouse
  • Logitech Wawe Kablosuz Klavye

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle aynı sorunu bende yaşadım. :) Merak etmeyin çok kolay bir yöntemi var. Evrensel olan VooDooPS2Controller.kext'ini EFI/Clover/kexts/10.10 içerisine atarsanız çalışacaktır.

Sorun çözüldü derken yine karşıma çıktı. Flashdisk ten kurulumu yaparken klavye çalıştı ama yeniden başlatıp HDD den boot ederken karşımıza çıkan kurulum ekranın devamında ne mouse ne de klavye çalıştı. Bunu aşmanın da bir yolu var mı acaba?

Bunlar o klasörde vardı zaten. Ama ben yine de değiştirip denedim. Fakat yine çalışmadı.
Şöyle bir çözüm daha var. Fakat bu hem saçma hem de neden kullanılsın ki denilecek kadar garip. :) Ama biz işlevine bakalım yarıyor... Sanal Mac veya bir Hackintosh üzerinden Yosemite için MultiBeast indirilip, Misc/PS2 kextini Yosemite'nin kurulu olduğu HDD'ye yüklemek. :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı