Yosemite local hostname sorunu

özü

Kilopat
Makaleler
1
OS X 10.10.5 versiyonu kullanıyorum win 10 ile dual boot şekilde, OsX de wifi yongam çalışmadığı için Asus n10 USB wifi kullanıyorum ethernet driverı da sisteme tanımlı. Bilgisayarı her açtığımda internet bağlantım olmadığı zaman ekteki uyarıyı hep alıyorum ne zaman ki internete bağlandım uyarı o zaman gidiyor. İnternete hiç bağlanmazsam ne kadar ' OK' basarsam basayım uyarı tekrar geliyor cache silmeyi denedim yinede olmadı. Uyarıdaki adrese gidip hostname'i değiştirmeyi denedim yine olmadı. Çözüm konusunda fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Screen Shot 2015-12-20 at 16.49.09.png

Aldığım cezadan dolayı geç cevap yazıyorum. Sn. @montezuma verdiğiniz sayfayı inceledim değişen bi sonuç yok kaldı ki ipv6 ayarında off seçeneği yok o yüzden ipv4 ayarını off a çevirip denedim yinede sonuç değişmedi. Başka neden kaynaklanıyor olabilir acaba ? ekte bir kaç ekran görüntüsü var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Screen Shot 2015-12-20 at 17.11.15.png Screen Shot 2015-12-20 at 17.11.35.png Screen Shot 2015-12-20 at 17.11.50.png

Evet, dynamic global hostname seçtiğimde yazı olmadan zaten kabul etmiyor, yazı yine geliyor. İnternet bağlantım olduğu zaman yazı kayboluyor. Çok garip bir sorun bi türlü anlayamadım nedenini..

Yardımcı olabilecek var mı acaba ? @Recep Baltaş @montezuma

Etherneti kaldırıp sadece WiFi ile denediğinde bu hatayı veriyor mu? Yada Wi-Fi kapatıp sadece Ethernet ile bağlandığında? Modemi resetledikten sonra cihaz ismini değiştirip tekrar dene. Olmaz ise bonjour servisini kapat.
Terminal aç ve şu komutu gir:
Kod:
sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı