DeathStrokee
Hectopat
Daha fazla
bende ses kendisi düzeldi pile bakmadım henüz app store'a kablo ile bağlandığım halde giremiyorum lakin herhangi bir bootloader yüklemedim ve gerçek bir mac olarak grünmüyor bilgisayar onun ile alakalı sanırım@hardal bende de pil ve ses sıkıntısı var. Ve bilgisayarı ethernet ile internete bağlayamadığım için AppStore giremiyorum
Bildiğini okumaya deme yahu bişey bildiğim olsa burada işim neÖnyükleyici HDD üstünde kurulu olmazsa bu iş çözülmez. Zaten tüm işi önyükleyici yapıyor. Bildiğini okumaya devam et.Parlaklığın kımıldamama sebebide sistem ile önyükleyici güç yönetimi için farklı kext kullanmaları.
hocam tekrar benHa şöyle eksiklerini veya neyi ne kadarını bilmediğini söyle ki seviyene göre anlatabileyim.
Bütün iş önyükleyicide USB üzerinden açtığın için sistem zaten kendi boot edebilmesi amacıyla hazırlanmış. Farklı donanımlar söz konusu olduğu için her şey Baltaş videosundaki gibi kolay olmaz. Baltaş sağolsun ilk adımların nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışmış ama üzerine birşeyler katacak olan sensin unutma.
1. Önyükleyicileri: Chimera, Clover, Chamelon ... bunlarda kullanılan komutların veya seçeneklerin ne işe yaradığını öğren ki sorun olduğunda kendi kendine yorumlayabilesin.
2. Baltaş önyükleyici kurulumundan biraz farklı.
Clover EFI bootloader | SourceForge.net
Eki Görüntüle 29159
4. Sistemin olduğu HDD bölümüne bak EFI klasörü ve boot isimli dosya olacak. Senin Clover ayar dosyan config.plist oda EFI-CLOVER konumunda. Ayrıca CLOVER klasörünün yanındaki diğer klasörü sil.
5. Vietnam Tools içerisinde Clover Configurator var.
Acpi-New way-AddPNLF ve Boot bölümünü de kendine göre ayarla EFI-CLOVER klasörünün altında olacak şekilde config.plist dosyanı kaydet. -v komutu en çok kullanacağın şey hataları görmek için.
Hacintosh=Deneme=Yanılma=Deneme=Doğru Olan
Son olarak sistem için gerekli olan şeyleri yap. Önemli olan dosyasındaki seçimlerin yeterince olması çok olması değil.
Config dosyam:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<dict>
<key>CStates</key>
<false/>
<key>PStates</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>DefaultVolume</key>
<string>Yosemite</string>
<key>Log</key>
<false/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>1</integer>
<key>XMPDetection</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<false/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<true/>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<false/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<false/>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</plist>
hakkaten gerizekalı falan olduğumu düşünmeye başladım tekrar kuruyorum bakalım bu kez nasıl bozacağımBIOS ayarlarına bakın. Sistemi yeniden başlatınca nasıl bir hata ekranı çıkıyor ?