Yosemite Soluk Ekran Problemi

@hardal bende de pil ve ses sıkıntısı var. Ve bilgisayarı ethernet ile internete bağlayamadığım için AppStore giremiyorum
bende ses kendisi düzeldi pile bakmadım henüz app store'a kablo ile bağlandığım halde giremiyorum lakin herhangi bir bootloader yüklemedim ve gerçek bir mac olarak grünmüyor bilgisayar onun ile alakalı sanırım

@ademcal bir şekilde parlaklık çubuğu geldi ama hareket ettirince değişiklik olmuyor :|

@Recep Baltaş sizi etiketleyenler kervanına bende katıldım. Rahatsız etmek istemezdim ama bu kadar yaklaşıpta bu noktada takılmak çok kötü yardımınızı rica ediyorum tabi vakit ayırabiliseniz.

Önyükleyici HDD üstünde kurulu olmazsa bu iş çözülmez. Zaten tüm işi önyükleyici yapıyor. Bildiğini okumaya devam et. :) Parlaklığın kımıldamama sebebide sistem ile önyükleyici güç yönetimi için farklı kext kullanmaları.

Önyükleyici HDD üstünde kurulu olmazsa bu iş çözülmez. Zaten tüm işi önyükleyici yapıyor. Bildiğini okumaya devam et. :) Parlaklığın kımıldamama sebebide sistem ile önyükleyici güç yönetimi için farklı kext kullanmaları.
Bildiğini okumaya deme yahu bişey bildiğim olsa burada işim ne :D Şaka bir yana şimdi ne yapmalıyım gerçekten anlamadım inan bana hem önyükleyici diyorsun ama kurulumdada aynıydı benim ekranım sonradan olan bişey değil yani. clover'ı kurdum bekliyorum inan bundan sonrasında bişey anlamadım ben ne yapmalıyım ? daha doğrusu önyükleyiciyi nasıl hddye atarım munt efi iyorum ama tık yok bende hem herhangi bir bootloader olurmu ki yoksa clover şart mı ?
çok karıştırdım baştan yükleyip ilk işim bootloaderı halletmek olacak şimdi

Son düzenleme:
Ha şöyle eksiklerini veya neyi ne kadarını bilmediğini söyle ki seviyene göre anlatabileyim.
Bütün iş önyükleyicide USB üzerinden açtığın için sistem zaten kendi boot edebilmesi amacıyla hazırlanmış. Farklı donanımlar söz konusu olduğu için her şey Baltaş videosundaki gibi kolay olmaz. Baltaş sağolsun ilk adımların nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışmış ama üzerine birşeyler katacak olan sensin unutma.

1. Önyükleyicileri: Chimera, Clover, Chamelon ... bunlarda kullanılan komutların veya seçeneklerin ne işe yaradığını öğren ki sorun olduğunda kendi kendine yorumlayabilesin.
2. Baltaş önyükleyici kurulumundan biraz farklı.
Clover EFI bootloader | SourceForge.net
8EsmbzJ.png

4. Sistemin olduğu HDD bölümüne bak EFI klasörü ve boot isimli dosya olacak. Senin Clover ayar dosyan config.plist oda EFI-CLOVER konumunda. Ayrıca CLOVER klasörünün yanındaki diğer klasörü sil.
5. Vietnam Tools içerisinde Clover Configurator var.
Acpi-New way-AddPNLF ve Boot bölümünü de kendine göre ayarla EFI-CLOVER klasörünün altında olacak şekilde config.plist dosyanı kaydet. -v komutu en çok kullanacağın şey hataları görmek için.

Hacintosh=Deneme=Yanılma=Deneme=Doğru Olan

Son olarak sistem için gerekli olan şeyleri yap. Önemli olan dosyasındaki seçimlerin yeterince olması çok olması değil.
Config dosyam:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<dict>
<key>CStates</key>
<false/>
<key>PStates</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>DefaultVolume</key>
<string>Yosemite</string>
<key>Log</key>
<false/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>1</integer>
<key>XMPDetection</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<false/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<true/>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<false/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<false/>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</plist>

Son düzenleme:
Komutları az çok biliyorum en azından işime yarayacak olan -v -x komutlarını text ve safe mod geçen sefer beceremememin nedeni clover configuratorun config.plisti bulamadığını söylemesi idi (sebebi yeni sürüm olması ile mi kaynaklı bilemiyorum) ancak şimdiki kurulum tamamlanır tamamlanmaz ilk işim driverlardan önce verdiğin clover configuratoru kurup bootloader ile usbden kurtulmaya çalışmak olacak umarım başarırız. :) çok çok çok teşekkür ederim yardımların için geri dönüş yaoarım birazdan.

Ha şöyle eksiklerini veya neyi ne kadarını bilmediğini söyle ki seviyene göre anlatabileyim.
Bütün iş önyükleyicide USB üzerinden açtığın için sistem zaten kendi boot edebilmesi amacıyla hazırlanmış. Farklı donanımlar söz konusu olduğu için her şey Baltaş videosundaki gibi kolay olmaz. Baltaş sağolsun ilk adımların nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışmış ama üzerine birşeyler katacak olan sensin unutma.

1. Önyükleyicileri: Chimera, Clover, Chamelon ... bunlarda kullanılan komutların veya seçeneklerin ne işe yaradığını öğren ki sorun olduğunda kendi kendine yorumlayabilesin.
2. Baltaş önyükleyici kurulumundan biraz farklı.
Clover EFI bootloader | SourceForge.net
Eki Görüntüle 29159
4. Sistemin olduğu HDD bölümüne bak EFI klasörü ve boot isimli dosya olacak. Senin Clover ayar dosyan config.plist oda EFI-CLOVER konumunda. Ayrıca CLOVER klasörünün yanındaki diğer klasörü sil.
5. Vietnam Tools içerisinde Clover Configurator var.
Acpi-New way-AddPNLF ve Boot bölümünü de kendine göre ayarla EFI-CLOVER klasörünün altında olacak şekilde config.plist dosyanı kaydet. -v komutu en çok kullanacağın şey hataları görmek için.

Hacintosh=Deneme=Yanılma=Deneme=Doğru Olan

Son olarak sistem için gerekli olan şeyleri yap. Önemli olan dosyasındaki seçimlerin yeterince olması çok olması değil.
Config dosyam:
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<dict>
<key>CStates</key>
<false/>
<key>PStates</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>DefaultVolume</key>
<string>Yosemite</string>
<key>Log</key>
<false/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>1</integer>
<key>XMPDetection</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<false/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<true/>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<false/>
<key>NVidia</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<false/>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
</dict>
</plist>
hocam tekrar ben :D şimdi hdddeki boot ve efi klasörleri görünüyor vietanmdaki cloverı yükledim kendi hhdmdeki config.plisti açınca addnlf ve new way işaretli ne yapmam gerek kafam karıştı

Hazır geleni de kullanabilirsin ya da kendi seçtiklerinden veya ihtiyaç duyduğun yapılandırmayı seçerek sıfırdan bir düzenleme yapıp EFI-CLOVER konumuna kaydedebilirsin. AddPNLF yamasına ihtiyacın olduğu seçmen gerek.

CLOVER klasörünün yanındaki boot klasörü MBR sistemler için gereksiz olduğu için sil HDD boot ekranında HDD bölümlerinden 1 tanesi eksilecek.

Yaptığın bir ayar ile sistem açılmazsa tak USB oradan başlat. Kafanı kullan :)

İhtiyaç duyduklarını seç.

Chamelon ayar dosyası:
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
</dict>
</plist>

Görüldüğü gibi 1366x768x32 çözünürlüğü sistem açılırken uygulamadığından seçiyorum ama buna Clover ile gerek olmuyor kendisi çözünürlüğü otomatik ayarladığı için.

Son düzenleme:
ihtiyaç duyduklarımı seçtim yine usb olmadan başlamıyor :'( çıldıracağım nerede yanlış yapıyorum acaba boot ve efi klasörleri hddmde görünüyor configurato ile config.plisti açtım ayarları yapıp kaydettim yinede usbden başlıyor işin kötüsü usb üzerindeki yükleme alanı kayboldu sacede boot etmeye yarıyor şu an ve flashı sisteme takınca artık mac görmüyor onu

boot error diye bir hata hacım bir sigara molası verip tekrar kurulum deneyeceğim ardındanda chamelon bootloaer kuracağım bakalım ne olacak muhtemelen renkler gelir 1024*768de kalır ve donma yapar ama bir deneyeceğim

BIOS ayarlarına bakın. Sistemi yeniden başlatınca nasıl bir hata ekranı çıkıyor ?
hakkaten gerizekalı falan olduğumu düşünmeye başladım tekrar kuruyorum bakalım bu kez nasıl bozacağım :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı