Yosemite Soluk Ekran Problemi

Sistem ayarları içerisinden VoodoHDA yapılandırmasındaki input gain ayar çubuğunu sola doğru çekerek kapalı duruma getirince seste farketmesi gerek sadece biraz ayarlarını kurcalayın. Batarya için biraz bekleyin kextler güncellensin.
Batarya %80 civarı şarj alıyor görünüyor ama Düzelmedi ses için kasmıyorum elbet hallolur ama ekran ürkütüyor beni rehabmanin backlight eklentisini yükledim bu Brightness için geliştirdiğini klavye aydınlatması için olanı değil sanki briraz daha açıldı ama hala normal değil cloverdan fake id verip inject intel deyince renk geliyor bu kez de 1024*768 de ve aşırı donma oluyor ekran kartı sürücüsünden ziyade monitör ile mi alakalı diyorum şu an çünkü lg ve Samsung markalarda bu gibi sorunlar görülmül ddst edit ile aşılmış ama oda beni aşıyor şu an bi kaç gün daha araştırıcam mavericksten dr aynı sorun yüzünden vazgeçmiştim umarım bu kez aşarım :/ ilgine teşekkür ederim ve senin batarya kentlerini denemek isterim.

Yosemite'de batarya için kext falan yüklemedim gerekte duymuyorum. Mavericks üzerinde kullandığım kextleri paylaştım. Ekran çözünürlüğü, parlaklık, ses bir şekilde çözülür ancak Nvidia kartı nasıl yapacaksın sanırım BİOS üzerinden kapatamıyorsun. Yolun dsdt düzenlemesine çıkıyor. O da basit bir şey değil ama öğrenirsen sistemdeki bir çok şeye müdahale edebiliyorsun. Parlaklık, batarya, HDMI, ses ... bir de diğer Hacintosh sistemlere göre dsdt düzeltmesi yapılmış sistemler daha kararlı oluyor. Ancak bazende dsdt düzenlerken bios hataları çok fazla olunca üreticiye küfür edesi geliyor. :)

Aslında sadece başında değil insanlar araştırmıyor körü körüne bir şeyleri yapmaya çalışıyor. Sanıyorlar ki video izledim bitti. Öyle adamlar var ki sardırarak Baltaş videolarını izliyor ondan sonrada görmedim bilmiyorum. Halbuki üzerine basa basa videoda söyleniyor.

Parlaklık için: AppleIntelSNBGraphicsFB.kext.zip — Yandex.Disk izinleri onarmayı unutma.
Ekran ayarlarında parlaklık ayarlayabileceğin çubuk var mı ?

Aslında sadece başında değil insanlar araştırmıyor körü körüne bir şeyleri yapmaya çalışıyor. Sanıyorlar ki video izledim bitti. Öyle adamlar var ki sardırarak Baltaş videolarını izliyor ondan sonrada görmedim bilmiyorum. Halbuki üzerine basa basa videoda söyleniyor.

Parlaklık için: AppleIntelSNBGraphicsFB.kext.zip — Yandex.Disk izinleri onarmayı unutma.
Ekran ayarlarında parlaklık ayarlayabileceğin çubuk var mı ?
malesef yok o çubuk :\ bunu yükledim ben birde sendekini deneyelim belki sürüm farkı varsa falan kurtarır :) birde bu sorun bu forumda bir benim başımda diyorum :D yabancı iki forumda görmüştüm hatta 1-2sine konuda açmıştım lakin ddst edit ve benim kırık ingilizcem baş edemeyince caymıştım işin aslı hackintosh olayına merak saralı 2 sene kadar oldu sanırım denemediğim sürüm bile yok gibi lakin stabili yada ona yakını sadece mavericks ve yosemite oldu malesef imkanlarda kısıtlı olunca inada biniyor haliyle tahmin edersin çok teşekkür ederim tekrar gevezeliği bırakıp verdiğin kexti bir deneyeyim sonra döneyim bu arada az önce 3. kurulumu gerçekleştirdim :D

hardal Clover ayarlarlardan Acpi-New way-AddPNLF seç yeniden başlat. Parlaklık çubuğu gelecek. Paylaştığım kext düzenlemesini yaptım büyük ihtimalle parlaklık düzeltecek.

hardal Clover ayarlarlardan Acpi-New way-AddPNLF seç yeniden başlat. Parlaklık çubuğu gelecek. Paylaştığım kext düzenlemesini yaptım büyük ihtimalle parlaklık düzeltecek.
kexti yükledim şimdi deniyorum :) bu arada clover derken bootloader yüklemedim hala flash içindeki ile deneyeceğim

Hocam bende yosemite kurulu. Ekran parlaklığında hiç bir sorun yok. FN tuşuna basarak kısıp açabiliyorum rahatça
herkes senin kadar şanslı olamıyor malesef sanırım samsung apple kapışması arasında kaldım :D

kext işe yaramadı :\ ve usb içindeki clover ayarlarında bulamadım o seçeneği ? komut olarak mı girmeli acaba seç demişsin ama ? birde ses kendisi düzeldi gayet düzgün şimdilik

Makineyi Clover kurulumu yap. Clover Configurator üzerinden Acpi-New way-AddPNLF seçerek kendi config dosyanı oluştur.
Kext işe yaramamasının sebebi de muhtemelen sistem S/L/E konumunun haricinde USB-EFİ bölümünde sistemin açılmasını sağlayacak başka kextler var onlar engel oluyor olabilir. Mantık basit ilk USB üzerindeki yapılandırma okunup sonra da HDD üzerindeki yapılandırma okunur.

Makineyi Clover kurulumu yap. Clover Configurator üzerinden Acpi-New way-AddPNLF seçerek kendi config dosyanı oluştur.
Kext işe yaramamasının sebebi de muhtemelen sistem S/L/E konumunun haricinde USB-EFİ bölümünde sistemin açılmasını sağlayacak başka kextler var onlar engel oluyor olabilir. Mantık basit ilk USB üzerindeki yapılandırma okunup sonra da HDD üzerindeki yapılandırma okunur.
Hmm kafam karıştı ama clover configuratorü indireyim ve sadece bu seçeneğimi işaretleyeyim yani ? kusura bakma kullanmadım daha önce hiç o yüzden kafam karışıyor bana bir dosya verecek ve onu bir yere atacakmıyım gerekli değil sanırım bu gibi şeyler ? hemen indriyorum

Edit: hocam indirdim ve birşey anlamadım new way ve addpnlf seçeneklerini işaretledim ama config dosyamı nasıl oluşturacağım ve oluşturunca ne yapacağı m ?

ya k bakma meşgul ediyorum ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik :\ ne yapmalıyım şimdi seçtim bekliyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı