"Your Rendering Device Has Been Lost" hatası

Ozgen6

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2017
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem:
  • Sapphire Rx580 8GB - (17.6.1)
  • AMD Ryzen 5 1600 Six - Core
  • Gigabyte AB350 Gaming 3 - F5
  • CORSAIR 2x8GB Vengeance 2400MHz
  • Windows 10
Bazı oyunlarda sistemin ya da ekran kartının kendini kapatması sorununu yaşıyorum. Overwatch'ı default(Ultra) ayarlarda oynarken herhangi bir sorun olmuyor fakat ayarları Ultradan High'a düşürürsem "Your Rendering Device Has Been Lost" hatası alıyorum aynı sorun Shadow of Mordor oyununda da var o oyunda herhangi bir hata almadan ekran kartı kapanıyor.

Daha demin Scrap Mechanic oyununda benzer hatayı alınca buraya danışmaya karar verdim.Oyunu 7 saat terrain mapinde oynadım (dağlar çiçekler olan bir map) herhangi bir sorun çıkmadı fakat flat(düz, bomboş) bir mapte oynayınca 10 dk geçmeden ekran kartı kendini kapattı.

Kapanma olayını sadece bahsettiğim oyunlarda alıyorum. FIFA 17, PUBG, Albion Online gibi oyunlarda grafik ayarlarınla oynasam bile herhangi bir düşüş söz konusu olmuyor.

Karşılaştığım sorunlarla ilgili Blizzard'ın ve AMD'nin forumlarına başvurdum herhangi bir çözüm bulamadım. Fakat benle aynı sorunu yaşan kişiler de var.

Son olarak sorunumun RAM uyumsuzluğundan olabileceğini düşünüyorum.
Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücünü nasıl ve nereden güncelledin? Sapphire kaynaklı olabilir ancak sonra bakarız ona. Isınma sorunu oluyor mu bu sorun çıktığında?

Merhaba, geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Sürücümü AMD Control Centerdan güncelliyorum.Sorun çıktığında ısınma sorunu olmuyor. Genelde oyunu açtığımda 10dk içinde ekran kartı kapanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı