YouTube 18 yaş altı para kazanma nasıl işler?

RandomDude

Hectopat
Daha fazla  
Selam, iki sorum olacak.
1- İngilizce içerik üretiyorum ama kendi sesimi kullanmıyorum. Yazıyı sese çeviren bir program kullanıyorum. Bu olay para kazanmama engel olur mu?
2- Babam emekli ben 18 yaş altıyım. Babamın üstüne hesap açsam vergilendirme işleri falan nasıl olur? Maaşta kesinti vb. şeyler olur mu? 18 yaşıma gelince hesabı kendi üstüme alabilir miyim? Açıklarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, iki sorum olacak.
1- İngilizce içerik üretiyorum ama kendi sesimi kullanmıyorum. Yazıyı sese çeviren bir program kullanıyorum. Bu olay para kazanmama engel olur mu?
2- babam emekli ben 18 yaş altıyım. Babamın üstüne hesap açsam vergilendirme işleri falan nasıl olur? Maaşta kesinti vb. şeyler olur mu? 18 yaşıma gelince hesabı kendi üstüme alabilir miyim? Açıklarsanız sevinirim.

Adsensten para kazanan biri olarak yıllık geliriniz 650bin TL'nin altında ise şirket açmanıza gerek yok. İstisna belgesinde faydalanarak (193 sayılı kanunun mükerrer 20/B maddesi) bankaya gidip ayrı bir hesap açıp bu hesabı da bu dediğim istisnaya bağlıyorsunuz. Devlet hesaba her giren paranın alt limit olmaksızın %15'ini kesiyor.

Olmaz.

2- Babam emekli ben 18 yaş altıyım. Babamın üstüne hesap açsam vergilendirme işleri falan nasıl olur? Maaşta kesinti vb. şeyler olur mu? 18 yaşıma gelince hesabı kendi üstüme alabilir miyim? Açıklarsanız sevinirim.

Şu an YouTube'dan para kazanırsan vergisi otomatik kesilip sana geliyor diye biliyorum, eskiden böyle değildi.

1) Hayır engel olmaz, hatta daha fazla para kazanırsın ingilizce içerik ürettiğin için.
2) Vergilendirmesini Youtube zaten yapıyor ama belli bir seviyeye geldiğinde, yani oradan aylık bir gelir elde ettiğinde bunu bir şirket olarak yapman gerekli.

1) hayır engel olmaz, hatta daha fazla para kazanırsın İngilizce içerik ürettiğin için.
2) vergilendirmesini YouTube zaten yapıyor ama belli bir seviyeye geldiğinde, yani oradan aylık bir gelir elde ettiğinde bunu bir şirket olarak yapman gerekli.

YouTube herhangi bir şekilde Türkiye için vergilendirme yapmıyor. 1TL bile kazansan bile(ki AdSense limiti 200TL) %15'ini devlet kesiyor.

YouTube herhangi bir şekilde Türkiye için vergilendirme yapmıyor. 1TL bile kazansan bile(ki AdSense limiti 200TL) %15'ini devlet kesiyor.
Otomatik olarak yapılıyor demek istemiştim. Vergilendirmeyi şahıs üzerinden yapmıyorlar, youtube üzerinden yapıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı