YouTube AdSense hesabı doğrulamasını yapmıyor

Ali Pala

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2021
Mesajlar
197
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar YouTube hesabımda şu an 700 abonem var ve 3000 izlenme barajını aştım. Para kazanmak için başvuru yaptığımda ekteki görsel mailime geldi ve yeniden başvuru yaptım. Şarkı çevirisi yapıyorum kanalımda.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-04-30 212812.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-30 212812.png
    71,8 KB · Görüntüleme: 16
Merhaba arkadaşlar YouTube hesabımda şu an 700 abonem var ve 3000 izlenme barajını aştım. Para kazanmak için başvuru yaptığımda ekteki görsel mailime geldi ve yeniden başvuru yaptım. Şarkı çevirisi yapıyorum kanalımda.
Kanalın adı ne? merak ettim.
 
Hocam videolarının çoğu telif hakkı yiyorsa maalesef YouTube İş Programı'na katılamazsınız. Şöyle bir tavsiyem olabilir ama bu ileride de size sorun çıkartabilir: Tekrardan başvuru zamanı geldiğinde telif hakkı ihtarı aldığınız videoların tümünü gizleyin. Ardından herkese açık, para kazanmasında sıkıntı olmayan videolarınızla başvuru yapın. Muhtemelen onaylanır ancak size olan zararı da telif yediğiniz videoların gelirinden hiçbir şekilde para kazanamazsınız. Ayrıca para kazanmanız açık olduğundan, kanalınız manuel teliflerde daha üst sıralarda çıkar. Bu sebeple şarkı sahipleri para kazanmanızın açık olduğunu görüp videonuza manuel telif ihtarı atarsa videonuz kaldırılır ve kanalınızdaki telif hakkı ihtarı sayısı 1 olur. Bu durumda kanalınız YouTube tarafından incelemeye alınır. İnceleme sonunda İş Ortağı Programı'ndan çıkartılma ihtimaliniz yüksek. İhtar sayınız 3 olduğunda da kanalınız feshedilir.

Kopyala yapıştır bilgi yok. Tamamen 8 yıllık YouTube deneyimim ile bu bilgileri edindim. İyi sosyaller.
 
Hocam videolarının çoğu telif hakkı yiyorsa maalesef YouTube iş programı'na katılamazsınız. Şöyle bir tavsiyem olabilir ama bu ileride de size sorun çıkartabilir: Tekrardan başvuru zamanı geldiğinde telif hakkı ihtarı aldığınız videoların tümünü gizleyin. Ardından herkese açık, para kazanmasında sıkıntı olmayan videolarınızla başvuru yapın. Muhtemelen onaylanır ancak size olan zararı da telif yediğiniz videoların gelirinden hiçbir şekilde para kazanamazsınız. Ayrıca para kazanmanız açık olduğundan, kanalınız manuel teliflerde daha üst sıralarda çıkar. Bu sebeple şarkı sahipleri para kazanmanızın açık olduğunu görüp videonuza manuel telif ihtarı atarsa videonuz kaldırılır ve kanalınızdaki telif hakkı ihtarı sayısı 1 olur. Bu durumda kanalınız YouTube tarafından incelemeye alınır. İnceleme sonunda iş ortağı programı'ndan çıkartılma ihtimaliniz yüksek. İhtar sayınız 3 olduğunda da kanalınız feshedilir.

Kopyala yapıştır bilgi yok. Tamamen 8 yıllık YouTube deneyimim ile bu bilgileri edindim. İyi sosyaller.

Hocam şu anlık AdSense hesabı onayında kaldım daha o başvuruyu yapmadım ve videolardan %10 ile 15 arasında kısmen engellendi uyarısı olmasına rağmen diğerlerinde herhangi bir ihtar yok yani hepsi ihtarlı değil de denebilir. Dediğim gibi daha 3. kısımdaki başvuruyu yapmadım ama buna rağmen böyle bir uyarı geldi ve yeniden başvuru yolladım sizce sonuç ne olur veya ne yapmalıyım.
 
Hocam AdSense için zaten YouTube İş Ortağı'na dahil olmanız gerekiyor. Kanalınız ön değerlendirmede reddedildiyse bir süre (yanlış hatırlamıyorsam 30 gün) bekleyip tekrar başvuru yapmanız gerekiyor. Bu süre zarfında da engellenen ve telif hakkı ihtarı alan videolarınızı ya silmeniz ya da gizlemeniz gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı