YouTube algoritması videomu clickbait zannediyor

608113

Decapat
YouTube'a 1,5 dakikalık kısa bir video yükledim (Normalde bu kadar kısa yapmıyorum). Birkaç saat geçmesine rağmen YouTube videomu daha henüz 19 kişiye göstermesine rağmen algoritma videoyu clickbait zannediyor. Ancak videomda herhangi bir clickbait yok. Videoma giren sadece 2 3 kişi girip çıkmış. Ama bu video daha yeterince gösterim almadı.

Screenshot_20230620-184403_YT Studio.jpg

Screenshot_20230620-184334_YT Studio.jpg

Bu videoyu silip sıfırdan geri mi yüklesem yoksa zamanla bu düzelir mi? YouTube bu videoyu az da olsa göstermeye devam eder mi?

Hocam kaç aboneniz var? 5 abone ile video yükleyip de saniyede 100 izlenme falan beklemiyorsunuz herhalde.

Şu anda 81 abonem var. Diğer videolarım normal şartlarda on binden fazla gösteriliyor.

Bu da başka bir videonun toplam gösterim sayısı:

Screenshot_20230620-190550_YT Studio.jpg
Screenshot_20230620-190535_YT Studio.jpg

O az izlenen video da normal şartlarda diğer videolarım kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

Son düzenleme:
Şu anda 81 abonem var. Diğer videolarım normal şartlarda on binden fazla gösteriliyor.
Peki bu kaç saat içinde oluyordu, attığınız videonun konusu nedir? Bu etmenler bildiğiniz üzere günden güne değişkenlik gösteriyor. O gün popüler olan şey etkisini kaybetmeye başlıyor veya attığınız video YouTube tarafından, o kategorideki daha ilginç olarak görülen videolara öncelik verildiği için geriye atılabiliyorsunuz. En azından 1 gün bekleyin, eğer halen daha istediğiniz düzeyde bir izlenme olmazsa tekrar yükleyin, shorts olarak da yüklemeyi bir düşünün. Çünkü shorts daha fazla izleyiciye gidiyor zaten kısa bir video yaptım demişsiniz.

Peki bu kaç saat içinde oluyordu, attığınız videonun konusu nedir? Bu etmenler bildiğiniz üzere günden güne değişkenlik gösteriyor. O gün popüler olan şey etkisini kaybetmeye başlıyor veya attığınız video YouTube tarafından, o kategorideki daha ilginç olarak görülen videolara öncelik verildiği için geriye atılabiliyorsunuz. En azından 1 gün bekleyin, eğer halen daha istediğiniz düzeyde bir izlenme olmazsa tekrar yükleyin, shorts olarak da yüklemeyi bir düşünün. Çünkü shorts daha fazla izleyiciye gidiyor zaten kısa bir video yaptım demişsiniz.

Normalde şu ana kadar (3-4 saat) 35-65 arası görüntülenme almış olması gerekiyor. Videonun konusu Minecraft oyununda 2 farklı mob grubunu savaştırdığım bir video. Bu arada benim 2 hafta önce attığım başka bir video gösterim tıklama oranı yüksek olduğundan tutmuştu. O videonun istatistikleri de bu şekilde:

Screenshot_20230620-191523_YT Studio.jpg

Screenshot_20230620-191528_YT Studio.jpg

Normalde ortalama %2,5 TO oluyordu, bu videoda ise 2 kat daha yüksek.

Muhtemelen aynı kategoride içerik üreten diğer kanalların videolarından değil de bu videodan kaynaklı olabilir. Bu video yükselişe geçtiği zamandan itibaren attığım videolar genel olarak biraz daha az izlenmeye başladı.

Bu arada shorts video konusuna da gelmek istiyorum. Shorts olarak da atabilirim ancak benim attığım son 2 shorts ta aynı baştaki video gibi shorts özet akışında gösterim almadı. Bunun sebebi sizce ne olabilir?

Normalde şu ana kadar (3-4 saat) 35-65 arası görüntülenme almış olması gerekiyor. Videonun konusu Minecraft oyununda 2 farklı mob grubunu savaştırdığım bir video. Bu arada benim 2 hafta önce attığım başka bir video gösterim tıklama oranı yüksek olduğundan tutmuştu. O videonun istatistikleri de bu şekilde:

Screenshot_20230620-191523_YT Studio.jpg

Screenshot_20230620-191528_YT Studio.jpg

Normalde ortalama %2, 5 to oluyordu, bu videoda ise 2 kat daha yüksek.

Muhtemelen aynı kategoride içerik üreten diğer kanalların videolarından değil de bu videodan kaynaklı olabilir. Bu video yükselişe geçtiği zamandan itibaren attığım videolar genel olarak biraz daha az izlenmeye başladı.

Bu arada shorts video konusuna da gelmek istiyorum. Shorts olarak da atabilirim ancak benim attığım son 2 shorts ta aynı baştaki video gibi shorts özet akışında gösterim almadı. Bunun sebebi sizce ne olabilir?

Bu arada yaklaşık 18 saat geçtikten sonra o videonun görüntülenmesi normal düzeye geldi. YouTube, videoyu az da olsa göstermeye devam etti ve gösterim tıklama oranı normal düzeye geldikten sonra algoritma videonun clickbait olmadığını anladı ve daha da fazla kişiye gösterdi.

Son düzenleme:
Yaptığınız içerik popüler bir shorts içeriği olduğu için daha yüksek aboneli kişileri gösteriyor YouTube onun için olmuştur. Belli bir abone sayısını geçince YouTube yavaş yavaş sizin videolarınızı da shorts'da göstermeye başlar.

Videonun yavaş yavaş normal düzeye gelmesine sevindim. YouTube algoritmasını anlamak biraz zor. Aynı durumlarda farklı tepki gösterebiliyor onun için tam olarak ne için yaptığını anlamak zor ama en olası durumlar söylediklerim idi. Umarım yardımı olmuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı