Youtube kadar saçma bir yer görmedim

Kanalınızın içeriğini bilmiyorum ama kendiniz kamera karşısına geçmediğiniz sürece youtube'dan para kazanmak imkansız. En basitinden bilgi kanalı bile olsan kullandığın fotoğrafdan bile telif yeme ihtimalin var. Film ve müzik kesitlerinden hiç bahsetmiyorum. Telif yemeden bir şeyler üretmek sınırda mayına basmadan geçmekle eş değer. Ağzından bir kaç küfür çıksa +18'e dönmesi vs vs. Youtube pastası paylaşıldı. Desteksiz bir yerlere gelmek aşırı zor.

Merak ettim de spotify'in da neresi iyi? Çoğu şey belki yoktur orda. Youtube'de her türlü adda geçebilir müzik ve bulabilirsin. Dinlemek ve izlemek için girin yeter bence. Benimde videom var fakat eğlencesine yani. İster izlesinler ister izlemesinler

@xstrayder123, arada yanlışlıkla önerilenler yerine trendlere basabiliyorum ve midem kalkıyor diyebilirim, sadece onun için bile bırakabilirim Youtube platformunu, Spotfy'ın hücresel veriyi su gibi içmemesi tek iyi yanı diyebilirim.

Ben ayak uydurmadığımı belirtmedim ki diyorum ki ayak uyduran kanallar spam muamelesi görüyor uydurmayanlar çalıntı içerik üretenler ya da videoyu kopyalayanlar öne çıkarılıyor. Hocam böyle bir yapı da google'ı haklı buluyorsanız bir şey demiyorum. Ama yazınızda katıldığım noktalar var. Algoritmayı yazan kişiler aşırı saçmalık yapmış ve bu aşırı abartılmış. Aslında ilk yazımda belirttiğim küçük balığa destek vermemesi ve bunu illa para yatırmak zorundasın diyerek seni google ads servislerine itmesi bile örnek gösterilebilir.

Biliyorum ama en azından onların yapısına bağlı değil ve kendi sistemleri var. Elin Rus sitesi bana google'dan daha samimi geliyor. Arama motorlarını da çok seviyorum. Emin olun araştırma yaparken bile istediğim içeriğe yandex ile daha kolay ulaşıyorum. Mozilla'da bilgisayarımda yüklü her iki tarayıcıya kullanıyorum ama ben arama motoru var diye özellikle belirtmiştim. Yoksa mozilla kullanın tabikii çok güzel bir tarayıcıdır.

Yandex varken Ducduckgo efektif bulmuyorum. Ama deneyebilirim. Bundan sonra deneme yapılarımda dailymation, izlesene ya da pinterest veya twitter gibi siteler olabilir. Bakalım ya da yaratıcı düşünerek çıkacağım bu işin içinden ya da tamamen sanaldan çekileceğim.

@Ucsktr, boşverin yapılanı ve Google Servislerini kullanın derim, Dünya'nın sonu değil ya, lanet olsun, izlenmesin, canından önemli mi ?

@Ucsktr, boşverin yapılanı ve Google Servislerini kullanın derim, Dünya'nın sonu değil ya, lanet olsun, izlenmesin, canından önemli mi ?

Hocam önemli değil tabii ki de emek vererek gelir elde etmek istiyorum ama buna engel oluyorlar. Bunu yapabilecek potansiyeldeyim ama izin vermiyorlar. Benim kastım bunadır. Asla kullanmayacağım hatta bu yazıyı yazarken bile yandex tarayıcısından gönderiyorum. Şimdiden kafam rahatladı. Gerçekten bıktırdılar artık. Son açılmış konularımın hepsi youtube ile ilgili olmaya başladı bu aşağılıklar yüzünden hayattan sogudum ve kendimi sorgular oldum.

Benim bir sürü müşterim artık site kurup bir sürü parayı öne çıkmak için yatırıyor. Ben toptancıyım, müşterilerim perakende sahibi giyim ürünleri satıyor. Şöyle düşün, bir perakende yeri açarken mağaza güzel yerde olmalı ki müşteri çeksin. Bunun için dükkanda daha önce illaki biri oturtup dekor vs yapıyor yada ayak müşterisi oluyor bu yüzden hava parası istiyor %80-90 dükkanlar. Bu hava parası 5000₺ de olabilir 150.000₺'de olabilir. Bu aslında dükkan açana boş gider demek oluyor ama yatırım işte neyse. Dükkanı dekor yaparken yine ortalama 20.000₺ ile iyiyse 150.000₺ ve belki daha fazla bile dekor parası veriliyor bu da parayı boşa harcamak gibi ama müşteri çeker ve dükkanın havasını değiştirir sonuç olarak. Sonra mal almalı ki satıp yerine koysun, bu ve sonrası konuyla alakasız ama öncesini google'ın yaptığına uyarlarsan hava parası verecek adam internetten yer alıp reklam yapmaya harcamak. Dekor da site tasarımı vs işte. Bunlar zaten normal hayatta olan şeylerin internet ortamında uygulaması. Eğer dükkan sahibi değilseniz yada bu durumları pek bilmiyorsanız (ben babamdan ötürü biliyorum imalatçı ve satıcı olduğumuz için) internette için böyle parayla öne çıkmak saçma ama bir dükkan açsan senin olmayan yere belki kovulacağın yada mecbur çıkacağın yere o kadar para vermek saçma ama internette bunu yapmak eğer tutarsa bir dükkan açmaktan daha fazla getirisi olan bir yatırım. Yani o yüzden mantıklı. Sende haklısın neden hava parası reklam parası vereyim ama iş böyle yürüyor.

Yandex bence Google'dan daha iyi, bir ürün arattığım zaman ürünün kendi sitesi Google'da ilk sayfada bile çıkmıyor çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…