Benim bir sürü müşterim artık site kurup bir sürü parayı öne çıkmak için yatırıyor. Ben toptancıyım, müşterilerim perakende sahibi giyim ürünleri satıyor. Şöyle düşün, bir perakende yeri açarken mağaza güzel yerde olmalı ki müşteri çeksin. Bunun için dükkanda daha önce illaki biri oturtup dekor vs yapıyor yada ayak müşterisi oluyor bu yüzden hava parası istiyor %80-90 dükkanlar. Bu hava parası 5000₺ de olabilir 150.000₺'de olabilir. Bu aslında dükkan açana boş gider demek oluyor ama yatırım işte neyse. Dükkanı dekor yaparken yine ortalama 20.000₺ ile iyiyse 150.000₺ ve belki daha fazla bile dekor parası veriliyor bu da parayı boşa harcamak gibi ama müşteri çeker ve dükkanın havasını değiştirir sonuç olarak. Sonra mal almalı ki satıp yerine koysun, bu ve sonrası konuyla alakasız ama öncesini google'ın yaptığına uyarlarsan hava parası verecek adam internetten yer alıp reklam yapmaya harcamak. Dekor da site tasarımı vs işte. Bunlar zaten normal hayatta olan şeylerin internet ortamında uygulaması. Eğer dükkan sahibi değilseniz yada bu durumları pek bilmiyorsanız (ben babamdan ötürü biliyorum imalatçı ve satıcı olduğumuz için) internette için böyle parayla öne çıkmak saçma ama bir dükkan açsan senin olmayan yere belki kovulacağın yada mecbur çıkacağın yere o kadar para vermek saçma ama internette bunu yapmak eğer tutarsa bir dükkan açmaktan daha fazla getirisi olan bir yatırım. Yani o yüzden mantıklı. Sende haklısın neden hava parası reklam parası vereyim ama iş böyle yürüyor.