YouTube neden 60 FPS ile kısıtlıyor?

omurkayracakir

Hectopat
Öncelikle belirtiyim doğru kategoriye mi koydum hiç bilmiyorum bulamadım. O yüzden düzeltirsen sevinirim adminciğim. Öptüm.

Biraz araştırdım ancak kimse bunu araştırıp sormamış ve bende bu zamana kadar bunun nedenini hiç duymadım. Hakikatten o kadar 75, 120, 144, 165, 240, 360 Hz monitörler var sırf yenileme hızını desteklesin diye oyunlarda vs FPS'lere altın gibi değer biçiliyor ama konu internete geldiğinde bu zamana kadar 60 FPS'den yüksek bir video görmedim. Bu neden böyle? Bilgisi olan var mı?

Video ile oyun arasında fark var. Hala çoğu yayın 25-30 FPS (sinemalarda bile böyle çıkıyor filmler) ama oyunda karelerin geçişlerini anlık işlediği için sorun oluyor. Ek olarak Google da masrafa sahip, yani dandik videoya bile 120 FPS için destek vermenin maliyetini, tarayıcıların işlemesi için gereken yükü hesaplıyorlardır muhtemelen ama ileri zamanda geliştirirler.

Öncelikle belirtiyim doğru kategoriye mi koydum hiç bilmiyorum bulamadım. O yüzden düzeltirsen sevinirim adminciğim. Öptüm.

Biraz araştırdım ancak kimse bunu araştırıp sormamış ve bende bu zamana kadar bunun nedenini hiç duymadım. Hakikatten o kadar 75, 120, 144, 165, 240, 360 Hz monitörler var sırf yenileme hızını desteklesin diye oyunlarda vs FPS'lere altın gibi değer biçiliyor ama konu internete geldiğinde bu zamana kadar 60 FPS'den yüksek bir video görmedim. Bu neden böyle? Bilgisi olan var mı?
Dünyadaki en yaygın yenileme hızı 60hz'dir 144 ve üstü monitörler olsa da bunların sayısından fazla 60hz monitör vardır. Sadece monitör olarak düşünmeyin televizyonlar da 60hz'dir yani serverlara binen yükü artırıp 144hz yapsalar hem kapasitelerini düşürüp kalite kaybı veya daha yüksek masraf yapacaklar. Fakat 60hz ile dünyadaki tüm ekranlara hitap ederken çoğuna da tam kapasitede kullanabilecekleri bir yenileme hızı sağlıyorlar.

Peki ya bu maliyeti kullanıcının ödemesini sağlamaları karşılığında kullanıcının istediği şekilde ve zevkine göre video FPS kısıtlanmasını ayarlayabilmesi onlar için daha kârlı ve popüleritesini arttırabileceği bir durum olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı