YouTube reklam engelleyici kullananlara ban atacak mı?

gokan90

Megapat
Daha fazla  
YouTube reklam engelleyici kullananlara ban atacak iddiası vardı, reklam engelleyici kullandığı için ban yiyen oldu mu hiç? Veya bu iddia doğru mu?

YouTube reklam engelleyici kullananlara ban atacak iddiası vardı, reklam engelleyici kullandığı için ban yiyen oldu mu hiç? Veya bu iddia doğru mu?
2 yıldır uBlock Origin kullandım. Geçen gün bana da videodayken uyarı geldi "Reklam engelleyicini kapat ha yoksa üzülürüm." şeklinde. Benim fikrim böyle bir şey planlıyor olabilirler. Google hesabımda problem olmasın diye ikinci bir Google hesabı açtım oradan devam ediyorum. Ayrıca ilk çıktıktan sonra güncelleme falan oldu galiba. Artık uyarı bildirimlerini de engelliyor uBlock Origin. Şu ana kadar problem yaşamadım ikinci hesabımda da. Bakalım neler olacak.

Az önce "Video oynatıcı 3 videonun ardından engellenecek" diye bildirim geldi.
Screenshot_2.png

3 video hakkı bitince video izlenmiyor. Tekrardan reklam engelleyiciyi kapatınca düzeliyor.
Screenshot_1.png

uBlock Origin reddit sayfasında bir yöntem bulmuşlar bu sayede Adblock korumasına yakalanmıyormuş. Denediğimde buradan haber veririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

uBlock ön belleğini temizleyip, filtreleri güncelleyince reklam engelleyicili bir şekilde izlemeye devam edebiliyorsunuz.

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Ayarları bozmadıysanız shift tuşuna basılı tutarak purge all caches deyip sonrasında update now dediğinizde düzelir. YouTube değiştiriyor, uBO da değiştiriyor. Ama filtrelerin dağılımı yüzünden otomatik olarak 12 saatte bir güncelliyor. YouTube ise bu süreden daha kısa sürede değiştiği için manuel yapmak gerekiyor.
Sürenin indirilmemesinin sebebi tonla kişi tarafından kullanılan bir eklenti olması. O kişilerin hepsi bu kadar sık güncelleme ihtiyacı duymuyor. Boşa giden güncellemeler trafik kotasını dolduruyor. Şimdilik durum bu şekilde.

Şimdilik böyle bir şey yok. Pek olası olarak görülmüyor. En basitinden mağazadan kaldırsalar bile manuel olarak yüklenebilmesine rağmen kullanıcı sayısı azımsanmayacak kadar düşer.

Gerçekten bu konuyla alakalı olmayan mesajlarınız için yeni konu açmanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı