YouTube şahıs şirketi zorunluluğu kalktı mı?

Katılım
19 Temmuz 2017
Mesajlar
4.840
Makaleler
9
Çözümler
11
Yer
Detroit
2 yıldır YouTube üzerinde uğraşıyorum. 1K aboneye ulaştım ve izlenme saatim 3850'ye ulaştı. Bu ay içerisinde 4000'i tamamlar diye umuyorum. Arkadaşlarımdan bazıları 2 ay kadar önce YouTube'da partner programına katılmak için şahıs şirketi zorunluluğunun kaldırıldığını, parayı bankadan çekerken otomatik vergi kesildiğini söylemişlerdi. Doğru mu bu? Değilse de partner programının şartları neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gelirin belli bir tutarın altındaysa şirket kurman gerekmiyor. Devlet bankaya yatan tutarın %15'ini kesiyor. Bu hesabı bildirmen yerekiyor olmalı tabii.
 
Yeni düzenlemeye göre artık belli bir gelir sınırlandırması ile şahıs şirketi veya daha yüksek bir şirket yapısı kurmaya gerek yok.
Dijital içerik üreticiliği üzerinden tüm kazançlarınızın %15'i kesilir banka tarafından. Bu kesilen para sizin adınıza devlete yönlendirilir.
Bunun için önce herhangi bir devlet bankasına gidip durumu belirterek hesap açmanız zorunlu. Açılan hesabın takibi yapılacaktır böylece.
 
Hayır. Kalkmaz da muhtemelen.

Kalktı. 880.000 Türk lirasına kadar elde edilen gelirler ile ilgili şirket kurma ve şirketin getirdiği sigorta muhasebe zorunlulukları KDV+gelir/kurumlar vergisi gibi zorunlukları hepsi gitti yerine sadece %15 kaynağından kesinti yöntemi geldi banka otomatik olarak yapıyor beyan ettiğiniz taktirde.
 
İstisna belgesi alıyorsunuz vergi dairesinden sonra devlet bankalarından birinden hesap açtırıyorsunuz, aldığınız belgeyi gösterip. Sadece bu hesaba Google Ireland ödemeleri gelmesi gerekiyor ve %15 otomatik kesintili bir şekilde hesabınıza yatıyor.
 

Geri
Yukarı