Youtube Telif Hakkı ve İhtar nedir?

565656

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi telif hakkı ve İhtar nedir telif hakkı ve İhtar yenirse ne olur farkları nelerdir? Hep müzikten telif hakkı yiyorum onun yüzünden İhtar yer miyim? Telif hakkı ya da iftar yemek için ne yapmalıyım? Genelde müziklerden yiyorum.

Kanalınız para kazanmaya açık değilse endişelenecek bir durum yok gibi bir şey. Şayet açık ise, telif hakkı yerseniz o videodaki kazançlar içeriğin asıl sahibine gider. Eğer daha ileri seviye bir telif hakkı yerseniz kanalınız uyarı alır. Belirli bir uyarıdan sonra kanalınız kapatılır. Ayrıca içerik sahibi isterse telif hakkı ile videonuzu kaldırabilir.

Telif yememek için videoda kullanacağım müziksiz telifli mi diye nasıl anlarım

Telif hakkı, bir eserin yaratıcısına veya sahibine yasal haklar sağlayan bir kanun. O videonun ya da müzigin sahibi eserinin kopyalanmasını yasaklayabilir.
Telif hakkı ihlali yapmamak için de, müzikleri ve diğer sanat eserlerini kullanırken telif hakkı sahibinin iznini almanız gerekiyor.

Telif yememek için videoda kullanacağım müziksiz telifli mi diye nasıl anlarım
Youtube üzerinde kayıt tescili gibi bir şey vardı sanırım. Ama günümüz de telifsiz şarkı çıkaran ve kaliteli yapan artistler pek kalmadı. Bulursanız da ilerleyen günlerde zaten her türlü yine yiyeceksiniz. Özgün içerik üretin.

Ne yani şarkı mı yapayım

Youtube da müzikli video paylaşan herkese şarkı mı yapıyor? Siz beni sanırım yanlış anladınız
Onlar da telif yiyor. Eğer siz bir oyun kanalıysanız zaten sizin için üretilen arka plan müzikleri var. Ama siz müziği olduğu gibi paylaşıyorsanız bu telif hakkına girer ve telif hakkı yersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…