Arkadaşlar merhaba YouTube'a yaklaşık 13 tane video ekleyeceğim ve hepsinin müziği aynı.
Ben bu müziği satın aldım, ama telif yememek için bunu nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Bir eseri dinlemek için satın almak ile herhangi bir eser içinde kullanmak için izin almak arasında fark var. Satın aldım derken, ikinci şık olarak belirttiğim eserin sahibinden kullanma izni olarak almadıysanız telif yersiniz.
Bir eseri dinlemek için satın almak ile herhangi bir eser içinde kullanmak için izin almak arasında fark var. Satın aldım derken ikinci şık olan eserin sahibinden kullanma izni olarak almadıysanız telif yersiniz.
Dinleme amaçlı olsun ya da olmasın. Burada amaç pek önemli değil. Kullanım izniniz olmalı. Örneğin bir kitap satın alıyorsunuz ancak bunu çoğaltma hakkına sahip değilsiniz. Müzikte de böyle.
Dinleme amaçlı olsun ya da olmasın. Burada amaç pek önemli değil. Kullanım izniniz olmalı. Örneğin bir kitap satın alıyorsunuz ancak bunu çoğaltma hakkına sahip değilsiniz. Müzikte de böyle.
Eser sahibinden YouTube'da kullanma konusunda izin almanız lazım. Telifi atacak olan eser sahibi zaten. Oraya yazacağınızdan ziyade hak sahibi ile anlaşmanız önemli.
Şuradan detaylı bir şekilde okumanızı öneririm. Altına bir şey yazmanız ifade etmez. Çünkü sanatçının adını belirtseniz de o video belli bir miktarda izlenirse gelir sanatçıya gitmeyecek. Ancak YouTube'da şöyle bir şey de var sanırım: Atıyorum Rihanna'nın bir şarkısını kullanmak istiyorsunuz. Bunu videonuza eklemenizde bir sakınca yoktur. Çünkü videodan elde edilen gelir Rihanna'ya gidecektir. Bu her sanatçıda aynı mıdır bilemem tabii ki de.
Birçok ülkede, fiziksel ortama kaydedilmiÅ orijinal bir eser oluÅturan kiÅi otomatik olarak bu çalıÅmanın telif hakkına sahip olur. Bu kiÅiler, telif hakkı sahibi olarak eserin münhasır haklarına sahi
Eser sahibinden YouTube'da kullanma konusunda izin almanız lazım. Telifi atacak olan eser sahibi zaten. Oraya yazacağınızdan ziyade hak sahibi ile anlaşmanız önemli.
Şuradan detaylı bir şekilde okumanızı öneririm. Altına bir şey yazmanız ifade etmez. Çünkü sanatçının adını belirtseniz de o video belli bir miktarda izlenirse gelir sanatçıya gitmeyecek. Ancak YouTube'da şöyle bir şey de var sanırım: Atıyrum Rihanna'nın bir şarkısını kullanmak istiyorsunuz. Bunu videonuza eklemenizde bir sakınca yoktur. Çünkü videodan elde edilen gelir Rihanna'Ya gidecektir. Bu her sanatçıda aynı mıdır bilemem tabii ki de.
Birçok ülkede, fiziksel ortama kaydedilmiÅ orijinal bir eser oluÅturan kiÅi otomatik olarak bu çalıÅmanın telif hakkına sahip olur. Bu kiÅiler, telif hakkı sahibi olarak eserin münhasır haklarına sahi