YouTube telifli müzik nasıl eklenir?

Mrjoeblack

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2019
Mesajlar
322
Arkadaşlar merhaba YouTube'a yaklaşık 13 tane video ekleyeceğim ve hepsinin müziği aynı.
Ben bu müziği satın aldım, ama telif yememek için bunu nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
 
Dinleme amaçlı olsun ya da olmasın. Burada amaç pek önemli değil. Kullanım izniniz olmalı. Örneğin bir kitap satın alıyorsunuz ancak bunu çoğaltma hakkına sahip değilsiniz. Müzikte de böyle.
 
Hocam ben şarkıyı satın aldım, ekleyip altına ne yazmam gerekli telif yememek için ?
Şuradan detaylı bir şekilde okumanızı öneririm. Altına bir şey yazmanız ifade etmez. Çünkü sanatçının adını belirtseniz de o video belli bir miktarda izlenirse gelir sanatçıya gitmeyecek. Ancak YouTube'da şöyle bir şey de var sanırım: Atıyorum Rihanna'nın bir şarkısını kullanmak istiyorsunuz. Bunu videonuza eklemenizde bir sakınca yoktur. Çünkü videodan elde edilen gelir Rihanna'ya gidecektir. Bu her sanatçıda aynı mıdır bilemem tabii ki de.
 
Son düzenleme:
Eser sahibinden YouTube'da kullanma konusunda izin almanız lazım. Telifi atacak olan eser sahibi zaten. Oraya yazacağınızdan ziyade hak sahibi ile anlaşmanız önemli.
Event Music




Bunu satın aldım ben.
Şuradan detaylı bir şekilde okumanızı öneririm. Altına bir şey yazmanız ifade etmez. Çünkü sanatçının adını belirtseniz de o video belli bir miktarda izlenirse gelir sanatçıya gitmeyecek. Ancak YouTube'da şöyle bir şey de var sanırım: Atıyrum Rihanna'nın bir şarkısını kullanmak istiyorsunuz. Bunu videonuza eklemenizde bir sakınca yoktur. Çünkü videodan elde edilen gelir Rihanna'Ya gidecektir. Bu her sanatçıda aynı mıdır bilemem tabii ki de.

Yuakrıda aldığımı paylaştım
 

Geri
Yukarı