Youtube Türkiye'de FullGameplay içeren bir kanal iş yapar mı?

farma3

Decapat
Katılım
18 Temmuz 2018
Mesajlar
21
Makaleler
1
Çözümler
1
Youtube'da bir kanal açtım ve Türkiye'de bu tür bir kanala rastlamadığım için (belki 1-2 tane vardır) full gameplay videoları yüklemeye karar verdim. Acaba Türkçe değil de İngilizce içerik sunsam daha mı çok izlenme alırım veya Türkiye'de böyle kanallar olmadığı için Türkçe yayınlasam mı daha çok izlenme alırım bilemedim. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence İngilizce yap kanalı çünkü özellikle Amerika gibi yerlerde GTA oyununun gameplay videoları çok izleniyor örnek bir kanal göstereyim: GTA Series Videos
2 milyon abonesi var ve sadece gameplay videoları çekiyor. Hem de sessiz bir halde. Eğer ikisini de yapabilirsen yap bi' İngilizce bi' Türkçe video çekersin hem Türk hem de yabancı izleyicilerin olur.
 
2013'den beri Youtube Türkiyedeyim. Onun tecrübesine göre yazıyorum yani. Eğer siz de farkettiyseniz 2013-14-15 oyunların senesiydi. 2016-2017 videolara atılan Clickbait'li 10 dk'lık oyun videoları oldu (GTA 5 videosu thumbnail'ine 'İMKANSIZ WALLRIDE %99.9 yazmak gibi). 2018 senesi ise insanların beynini tamamen kaybettiği yıl oldu. Beyin yormak gerektirmeyen (gülmeme challenge, şanslı insanlar, işini en hızlı yapan insanlar vb) gibi videolarla doldu. Bu adamlar nasıl büyüyor diyosanız ya başkaları tarafından yükseltiliyorlar ya da özgün -bulmak biraz zor- buluyorlar.
 
Çok çok zor. Artık insanlar YouTube'a oyun izlemek için girmiyor. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada böyle artık. Oyun oynayacaksanız Twitch'e geçin derim.
 
Fark ettim ki şöyle bir şey var artık. Eskiden YouTube üzerinden oyun videoları aşırı talep görüyordu ve video çekenler hep oyun videoları çekmeye başladı. Daha sonra clickbait olayı başladı sonrasında oyun kanalları Twitch'e yöneldi. Kendi kanalım bile oynanış videolarıyla dolu iken ben gittim kanalın içeriğini kanal dahil olmak üzere yeniledim. Çok profesyonel değilim fakat kendi çapımda yaptığım şeyleri seviyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı