YouTube uBlock Origin kullananlara pop-up göndermeye başladı

Şahsen YouTube Premium kullandığım için bu uyarıya denk gelmedim fakat bir tanıdığımın evinde iken bu uyarıya denk gelmiştim. Onda YouTube Premium yoktu ve uBlock Origin kullanıyordu. Videoyu açtığımız gibi "Ad blockers are not allowed on YouTube" uyarısı çıktı.

YouTube Premium'un avantajları iyi olabilir fakat sırf insanlar Premium alsınlar diye reklam engelleyicileri tamamen yasaklamak nedir? Zaten önceden yaptıkları hamleler de epey saçmaydı. İlk olarak video arası reklam ekleme sınırı 10 dakikadan 8 dakikaya düşürüldü. Sonra istisnasız tüm videolara reklam eklendi. Daha sonra video başlangıcında çıkan reklamlar 2'den 5'e ve hatta 10'a çıkması istendi, tepki alınca geri alındı. Fakat yine de 2 atlanamayan reklam çıkıyor. Üstelik eskiden sayfayı birkaç kere yenileyince reklam bypass oluyordu, artık o da olmuyor.

En sonunda da reklam engelleyicileri engellemeye çalışıyorlar. Tam bir rezillik. Premium'u alamayacak olan birçok insan var. Ben alabiliyorum diye herkes alabilecek anlamına gelmiyor. Gerçekten Google'ın epey bir para açlığı mevcut.

@yusuf6554 iyi de niye rezillik olsun ki? Adamın kendi platformu ve isterse engelleyebilir. Hiçbir yerde "Video hosterlar reklam koyabilir fakat reklamların engellenmesine de izin vermek zorundadır." yazmıyor. Adam platformunu bu şekilde ayakta tutuyor. Yapması da rezillik değil.

Gerçekten, niye rezillik olsun?

O da doğru, fakat reklam politikasının agresif olması bir sıkıntı. Yoksa isterse tüm reklam engelleyicileri kökten yasaklasınlar, isterse reklam engelleyici kullananların Google hesaplarını silsinler. Pek umursamıyorum.

Sadece reklam politikasının agresif olmasını eleştiriyorum açıkçası. Çünkü Premium çıkmadan önce de YouTube'da reklam çıkıyordu fakat daha az reklam çıkıyordu. Bugünkü kadar agresif bir reklam politikası yoktu. O yüzden reklam engelleyicilerin engellenmesi gerçekten şaşırtıcı.

@yusuf6554 evet ama gelir kaynaklarını artırmaları gerekiyor. YouTube'un yükü oldukça fazla. Her saat kimi 4K, kimi 8K olan videolar yükleniyor. Bunlar oldukça yer kaplıyor ve yüklemesi de ücretsiz. Büyük bir maliyetin altından kalkmaları gerekiyor yani. Çünkü durmadan hiç gelir sağlamayan bir maliyet geliyor ve bu 7/24 tüm dünyada oluyor.

Reklam izlemeyi ben de sevmiyorum ama durum bu. Bugün YouTube kadar büyük başka bir video hoster yok. Böyle devasa bir yapının da böyle yaptırımlarının olması normal.

Şimdi dediğinizi anladım. O halde ya reklam izlemekten ya da Premium almaktan (benim gibi) başka pek bir çare yok gibi görünüyor.

Hocam onu nasıl yapıyorsunuz benim telefonda rootlu Magisk var Turkcell uygulamalarına giremiyor telefon rootlu deyip kapanıyorlar.

Opera GX kullanıyorum. Ara ara genelde video başında reklam olduğunda bu uyarıyı görüyorum F5 yapınca video oynamaya başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tartisacaginiza gidin 30 TL verin. Kafaniz rahat olur, Google'in Youtube'taki gelir kaynagi reklamlardir. Hic kimse de reklam gosterme istegine karsi gelemez, hakkiniz yok.

Instagram kullanicilari nedense reklamlardan hic sikayetci olmuyor. Her iki gonderide bir reklam sokuyorlar gozunuzun onune, mavi tikte reklamlari kaldirsalar bayila bayila odersiniz ama.

Kesinlikle katılıyorum. Korsan karşıtıyız diye bağıran bu forumda herkes adblockerları savunur oldu. İzleme kardeşim o zaman adamlar beleşe mi hizmet versin desen ağlıyorlar ve 30 TL ki yemek bile yiyemeyeceğin bir tutarı veremiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…