O da doğru, fakat reklam politikasının agresif olması bir sıkıntı. Yoksa isterse tüm reklam engelleyicileri kökten yasaklasınlar, isterse reklam engelleyici kullananların Google hesaplarını silsinler. Pek umursamıyorum.@yusuf6554 iyi de niye rezillik olsun ki? Adamın kendi platformu ve isterse engelleyebilir. Hiçbir yerde "Video hosterlar reklam koyabilir fakat reklamların engellenmesine de izin vermek zorundadır." yazmıyor. Adam platformunu bu şekilde ayakta tutuyor. Yapması da rezillik değil.
Gerçekten, niye rezillik olsun?
Şimdi dediğinizi anladım. O halde ya reklam izlemekten ya da Premium almaktan (benim gibi) başka pek bir çare yok gibi görünüyor.@yusuf6554 evet ama gelir kaynaklarını artırmaları gerekiyor. YouTube'un yükü oldukça fazla. Her saat kimi 4K, kimi 8K olan videolar yükleniyor. Bunlar oldukça yer kaplıyor ve yüklemesi de ücretsiz. Büyük bir maliyetin altından kalkmaları gerekiyor yani. Çünkü durmadan hiç gelir sağlamayan bir maliyet geliyor ve bu 7/24 tüm dünyada oluyor.
Reklam izlemeyi ben de sevmiyorum ama durum bu. Bugün YouTube kadar büyük başka bir video hoster yok. Böyle devasa bir yapının da böyle yaptırımlarının olması normal.
Hocam YouTube bunu engelleyemez, o kapatır başkası çözer. Yazılımsal bir şey yani sonuçta çözülebilir istediği kadar engellesin. Ha video mu göstermeyecek? Nasıl Android de Magisk ile root u gizleyip uygulama kullanabiliyorsak, bunun içinde uzantı geliştirilir.
Tartisacaginiza gidin 30 TL verin. Kafaniz rahat olur, Google'in YouTube'taki gelir kaynagi reklamlardir. Hiç kimse de reklam gosterme istegine karsi gelemez, hakkiniz yok.
Instagram kullanicilari nedense reklamlardan hiç sikayetci olmuyor. Her iki gonderide bir reklam sokuyorlar gozunuzun onune, mavi tikte reklamlari kaldirsalar bayila bayila odersiniz ama.