Çözüldü YouTube vergilendirmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cagr30

Kilopat
Daha fazla  
Küçük bir YouTube kanalım var. Bildiğiniz üzere YouTube'da para kazanmayı açmak için 1000 abone ve son 1 yıl içinde toplam 4000 saat izlenme saati gerekiyor. İzlenme saati şartını çoktan sağlamıştım zaten, geçtiğimiz günlerde de 1000 aboneye ulaştım. Kanalımda para kazanmayı aktifleştirmek istiyorum, öyle para geleceğinden değil ama 3-5 kuruş AdSense hesabında biriksin diye. AdSense'ten parayı çekmeyeceğim. Sanırım AdSense'ten parayı çekmezsem yani AdSense hesabında kalırsa şirket kurmama ve vergi ödememe gerek kalmıyor. Şu videoda da bundan bahsediyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama yine de için rahat etmedi. Buraya sormak istedim. Kısaca AdSense'den para çekilmezse vergi ödenir mi? Bilgisi olanlardan yanıtlarını bekliyorum.

Çözüm
Banka hesabınıza çekmediğiniz sürece herhangi bir vergilendirme yapılmıyor. Yani Adsense hesabınızda durabilir, vergi ödemek zorunda kalmazsınız.
Banka hesabınıza çekmediğiniz sürece herhangi bir vergilendirme yapılmıyor. Yani Adsense hesabınızda durabilir, vergi ödemek zorunda kalmazsınız.

Çözüm
Kalması problem değil ama çekerken vergi ödemek zorundasın diye biliyorum yeni yönetmeliğe göre.

Adsense hesabınızda kazandığınız paraları biriktirebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda şirket kurmanıza değecek bir gelir elde ederseniz bu paraları vergisini ödeyerek hesabınıza transfer edebilirsiniz.

AdSense'den para çekemezsiniz. Önce AdSense onaylanacak, sonra kimlik doğrulama olacak, sonra evine mektup gönderecekler, mektup da ki kodu girmeni isteyecekler, sonra IBAN isteyecekler, sonra ayın 21'inde anca gönderiyorlar, hesabınıza para yattıktan maksimum 10 gün sonra bir mali müşavire gidin ve vergi kaydı açtırmak isteyin. Ama şuan için sorun yok para kazanmanızın açılması için 6 ay daha var sayın, yani paranızın hesabınıza yatması için. YouTube riskli bir yer, girmeyin, girdirmeyin.
Kalması problem değil ama çekerken vergi ödemek zorundasın diye biliyorum yeni yönetmeliğe göre.
YouTube otomatik vergi kesmiyor. Otomatik kesmesi için AB'ye girmemiz lazım. AB'de ki tüm ülkelerden otomatik kesiyor. AB'ye alınmamız da biraz zor gibi.

YouTube kesinlikle riskli bir yer değil. Ülkemizde buna uygun yasal bir düzenleme olmadığı için bu sıkıntılar çekiliyor. 300-500 lira gibi bir rakam için vergi mükellefi olunmasının istenmesi saçmalık. Akıl alır gibi değil hem de. Bu geliri alabilmek için şirket açmak gerekiyor. Şirket kurma masrafı 3000 TL, sigorta masrafın da 1 senelik 15.000 TL. Ekstra giderleri de sayarsak 20.000 TL toplam. Ben işim gereği yurtdışı ile çalışıyorum. Oradaki sistemin tıkır tıkır nasıl işlediğini bir görseniz burada boğuluyor gibi hissedersiniz.

Sadece çekerken vergi ödersin onun dışın da sorun yok.

Devlet yüzünden riskli bir yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…