Youtube'a Yüklenen Videoda Görüntü Bozulması

Makaleler
9
Daha fazla  
Videoları Action! programıyla 720p kalitede çekiyorum. Renderı ise Media Encoder CC ile yapıyorum. Hazır ayarından "Youtube 720P" seçeneğini işaretleyerek renderlıyorum. Fakat videoyu youtube'a yüklediğim zaman görüntü de bozulmalar olmaya başlıyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum?

Youtube'a yüklenmiş videonun hali ;

367427

Youtube'a yüklenmemiş videonun hali ;

367428

Son düzenleme:
Yüklendikten hemen sonra mı böyle yoksa hep mi böyle? Çünkü yüklendikten hemen sonra benim de başıma gelmişti ama sonra gitmişti.

Yüklendikten hemen sonra mı böyle yoksa hep mi böyle? Çünkü yüklendikten hemen sonra benim de başıma gelmişti ama sonra gitmişti.

Birkaç kez denedim yüklemeyi. Dün aradan birkaç saat geçmesine rağmen halen kalite kötüydü. Bugün gene aynı şekilde yükledim. Kalite gene kötü anlamadım.

boyutu ve süresi ne kadar ayrıca kaç fps ? Bunları misal ben 30 gb 15 dk lık 60fps bir video yükledim ve 3 gün sonra hd olarak eklendi. Kalite ve boyut bakımından youtube tarafından renderlenmaside biraz vakit aldığından, geç hd olarak diğer seçenekler sonra eklenecektir.

boyutu ve süresi ne kadar ayrıca kaç fps ? Bunları misal ben 30 gb 15 dk lık 60fps bir video yükledim ve 3 gün sonra hd olarak eklendi. Kalite ve boyut bakımından youtube tarafından renderlenmaside biraz vakit aldığından, geç hd olarak diğer seçenekler sonra eklenecektir.

Şu şekilde renderlıyorum. Hazır ayar kısmını Eşleşme Kaynağı - Yüksek Bit Hızı Olarak seçtim.

367440

367442

@Butschi

bu programı tam bilmiyorum ancak virtualdub kullandığım zamanda render yapıp şıkıştırıyordum, ancak yaptığım testlerde azda olsa pixel kaybı oluyrdu. 30 gb lık video 1 gb düşüyordu ama azda olsa pixel kaybı yapıyordu. Belki bundan kaynaklıdır.

Render bitti, gene bu şekilde kaliteli gözüküyor ama youtube'a yüklenince işler farklı oluyor.

367474

Youtube'a yüklediğim zaman üstünden 1 gün geçmesini bekleyeceğim. Bakalım o zaman gene aynı olacak mı.
Bu tabloya göre, Hedef ve Maksimum Bitrate hızını 6,5 MB mı yapmam gerekiyor videoyu renderlarken?

367645

Son düzenleme:
Bende de aynı problem var. Bir türlü çözemedim bir sürü şey denedim. Vegas Pro 15 kullanıyorum ama videonun saf halindeki kalitenin aynısını YouTube'da alamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı