YouTube'da Global içerik mi, yerel içerik mi üretilmeli?

hakancapizzen

Hectopat
Daha fazla  
Tarih ve haritalar ile ilgili bir YouTube kanalı açtım. Bu kanala 2 adet Shorts ve 2 adet normal video yükledim. Shorts videoları toplam 20.000, herkese açık videolar ise 1.200 izlendi. Türkiye'de yaptığım içeriği yayınlayan başka aktif kanal yok. O yüzden kanal bir süre sonra tıkanır mı? Bilmiyorum. Globalde bu yaptığım içeriği, nispeten küçük kanallar (30 bin abonesi olan) aylık 1.5 milyon civarı izleniyor. Türkiye'de şansımı denesem mi? Yoksa rekabetin üst düzey olduğu global arenaya çıkıp İngilizce içerik mi üretsem? Türkiye'de rekabet olmadığı için potansiyel büyümeyi kestiremiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi. Şimdiden teşekkürler.

Kanal ismi veremiyorum sanırım. Reklam yasak olduğundan dolayı.

Videoları kaliteli yapacağım diyorsan global e çık orada RPM'ler 5 dolar olabiliyor Türkiye de ise 0.70 dolar gibi, ama ben o kadar yüksek kalitede edit, seslendirme yapamam diyorsan Türkiye de şansını dene.

Videoları kaliteli yapacağım diyorsan global e çık orada RPM'ler 5 dolar olabiliyor Türkiye de ise 0.70 dolar gibi, ama ben o kadar yüksek kalitede edit, seslendirme yapamam diyorsan Türkiye de şansını dene.

Düzenleme:

2 ay olacak şu an aylık 200.000 izlenme alıyorum.

Kanal izleyici kitlesi:
%30 Türkiye
%7 Rusya
%7 Almanya
%7 Amerika
%6 birleşik krallık
%43 diğer ülkeler

Yakında para kazanmama açılacak RPM değerleri 2 dolar civarında olacağını tahmin ediyorum.

Bende o yazıyı yazdıktan 1 ay sonra 19 Temmuz'da yabancı içerik üretmeye başladım şu an 1 ay oldu pk açıldı 2K abone oldum.

Aylık 350k izleniyorum benim de izleyici kitlesi şöyle:
Amerika birleşik devletleri %55
Filipinler %5
Birleşik krallık %5
Almanya %3
Hindistan %3

Benim de RPM değerleri ortalama 3.5 hocam başarılar size de

Hocam bir de Türkiye neden bu kadar yüksek onu anlamadım İngilizce içerik üretmiyor musunuz ya da Shorts mu?

İçeriklerim İngilizce ama Kurtuluş Savaşı'yla alakalı bir videom aşırı izlenme aldı ondan dolayı %30. şu an %20 Türk izleyici oranı. Gün geçtikçe düşecek.
Shorts değil, herkese açık videolar. Sizin içerikleriniz hangi kategoride? Shorts içerik mi yüklüyorsunuz?

Eğlence kategorisinde ve uzun içerikler üretiyorum videolarım 15 dakikanın altına düşmüyor diyeyim. Ayrıca 3 RPM demiştim ancak bugün baktığımda 4.2 RPM'e kadar yükselmiş, Türkçe kanalımın 3 aylık gelirini 5 günde çıkardım diyebilirim.

Hocam tebrik ederim. Yurt dışından izlenebilmek için neler yapmam gerekiyor?

Hocam tebrik ederim. Yurt dışından izlenebilmek için neler yapmam gerekiyor?

İlk öncelikle konseptini belirle yurt dışında yapılmayan ama Türkiye'de tutmuş bir konsepti yapabilirsin ama bulmak çok zor. Sonra o kategorideki rakiplerini analiz et ilk 30 saniyede napıyorlar ses efetkleri arkaya koydukları şarkılar dediklerini kopyalamaya çalış. Benzerlerini yap izliyenler seni kaliteli kanal olarak görsünler direkt abone oluyorlar zaten. 1-2 aya 5K abone olursun böylee.

Cevabın için teşekkür ederim. Yurt dışından izlenebilmek için kanalı kurarken veya kanalı kurduktan sonra herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu ? Vpn ile girmek, yabancı numara kaydetmek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…