Cevat Emre Koyun
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Teknoloji - oyun editörü
O zaman geçmiş olsun. 4 yıl sonra kapınızı çalarlar merak etmeyin. Devlet izler, ses etmez. Beş yıl sonunda gel bakalım sen der. Onların beyanını vermemenden ötürü 1200 TL cezalı şekilde cilalı bir fatura keserler önüne. Ödenmezse e-haciz gelir üzerine mal alamazsın, bankadan hesap açamazsınız. Kısacası kendi adına hiçbir şey yapamazsın.Tepki alacağım belki de ama ben ayda 4 bin TL üstü kazanıyorum ve 1 senedir vergi ödemiyorum. Nedeni ise şirket açtığınız zaman, devlet her ay şirketiniz için sizden 1000 TL para alıyor. Ve vergi+KDV aldığı zaman 4000TL'den bana kalan para 2000 oluyor ben 2000TL ile ne yapacağım yani çok mantıksız. Keşke ayda 20-30 bin TL kazansam o zaman seve seve şirket açarım. Herhangi bir uyarı almadan ödemeyi düşünmüyorum. Zaten gelirin hepsi internet faturasından tut yeni ekipmanlara gidiyor cebime girmiyor. yaşım daha 17 ben birikim yapayım diyorum devlet bunada el atıyor önüme bin bir türlü engel çıkartıyorlar.
Ağır Mimar 100.000-TL ceza aldı.Bir içerik üreticisine 350bin TL vergi borcu gelmişti dikkat et reis sonradan patlamasın bir anda