YouTube'da şarkılardan telif yememek

xxultrAslanxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Açtığım YouTube kanalında şarkı ve şarkının sözlerini paylaşıyorum ve çoğu telif yiyor. Bazı kanallar da tahminime göre ses frekanslarıyla oynayıp YouTube algoritmasını kandırabiliyor. Bu tarz bir yöntem var mıdır?

Dostum emek hırsızlığından başka bir şey değil. Benzer durum şarkılar sokaklara ait için yapıldı, şarkıda reverb vs birçok farklı yöntem denenmesine rağmen eninde sonunda telif atılıyor. Yapabilecek bir şey yok.

Telif yer mi bilmiyorum ama istersen bir site kur ve sitede şarkı sözleri ile birlikte altta şarkının videosu bulunsun telif yemezsin muhtemelen.

Emek hırsızlığından ziyade insanlar şarkı sözlerini merak ediyorlar ve birçok şarkının sözleri şarkı klibi içerisinde bulunmuyor.
Telif yer mi bilmiyorum ama istersen bir site kur ve sitede şarkı sözleri ile birlikte altta şarkının videosu bulunsun telif yemezsin muhtemelen.
genius vb. siteler o amaca hizmet ediyor. Benim istediğim YouTube'dan çıkmadan bu tarz içeriklerde bulunmak. Zaten gördüğüm kadarıyla bunu amatör olarak yapan ve milyonlarca izlenen kanallar var.

Şarkı Creative Commons lisansı ile lisanslanmamış ise şarkının lisansını satın almadığınız sürece telif yersiniz.
Videodan kazanacağınız para, şarkının lisansına sahip yayıncı şirketlere gider.

Şarkının altına ses koyup telif yemiyorsun fakat videon çok popüler olursa gelip şarkı sahibi telif atıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…