YouTube'da yenilen sahte telif için yasal işlem başlatılır mı?

466562

Hectopat
Gereksiz yere ihtar yedim videolarım kaldırıldı. Telifin sahte olup olmadığını nereden anlayacağız? Veya yasal işlem başlatsam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba Minecraft oyuncususun. Özellikle bu dönemlerde çok sahte telif atılabiliyor Minecraft yayıncıları veya YouTuberları için. Yine de bir şarkıdan vs. yemiş olabilirsin.

Gereksiz yere ihtar yedim videolarım kaldırıldı. Telifin sahte olup olmadığını nereden anlayacağız? Veya yasal işlem başlatsam olur mu?
Öncelikle şarkıdan veya bir film kesitinden yediysen yasal işlem başlatman seni daha çok zarara uğratacaktır. Ama sahte telif yediğinden emin isen şansını deneyebilirsin. Sahte olup olmadığı aslında şöyle; mesela sen 7 Mart'da video attın. Karşı taraf senin videonun aynısını indirip kanalına 8 Mart'da atmasına rağmen "videomu çaldı" deyip sana telif atabiliyor ve nadiren de olsa kabul görebiliyor. Yani sahte teliflerin %90'nı böyle oluyor.

Öncelikle şarkıdan veya bir film kesitinden yediysen yasal işlem başlatman seni daha çok zarara uğratacaktır. Ama sahte telif yediğinden emin isen şansını deneyebilirsin. Sahte olup olmadığı aslında şöyle; mesela sen 7 Mart'da video attın. Karşı taraf senin videonun aynısını indirip kanalına 8 Mart'da atmasına rağmen "videomu çaldı" deyip sana telif atabiliyor ve nadiren de olsa kabul görebiliyor. Yani sahte teliflerin %90'nı böyle oluyor.

CraftRise diye bir sunucu var son zamanlarda tüm YouTuber veya yayıncılara telif atıyorlar ( haksız yere atıyorlar ) mesela bana craftriselauncher kullanmaktan telif atmışlar oysaki bu sunucuyu binlerce kişi oynuyor orada video paylaştım diye telif attılar. E postasını göster dediğimde sunucunun orijinal e postası çıkıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı