Çözüldü YouTube'dan alt yazılı video indirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PHUBA

Hectopat
Merhabalar. YouTube'da indirmek istediğim bir ders serisi var. Bu videoları YouTube'un otomatik çevir özelliğini kullanarak izliyordum ancak videoları altyazılarıyla birlikte nasıl indirebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilen var mı? Teşekkürler...

Çözüm
Komut satırı uygulaması olan yt-dlp ile indirebilirsiniz.

Kod:
yt-dlp --embed-thumbnail --embed-metadata --embed-subs --write-auto-subs --sub-lang tr --merge-output-format mp4 VIDEO_URL

1650051128442.png
Hocam YouTube kendisi altyazıları bizzat indirme olanağı sunmadığı için ve videoya altyazının YouTube API'si üzerinden yapıldığını varsayarsak mümkün değil.

Merhabalar. YouTube'da indirmek istediğim bir ders serisi var. Bu videoları YouTube'un otomatik çevir özelliğini kullanarak izliyordum ancak videoları altyazılarıyla birlikte nasıl indirebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilen var mı? Teşekkürler...

Alt yazı dosyasını ve video dosyasını jdownloader ile indirebilirsiniz.

IDM kullanıyorum ancak bunu nasıl yapabilirim?

YouTube haricinde konuşabilirim çünkü YouTube'da alt yazı indirmedim hiç.
Telefondan kullandım ben öncelikle belirteyim. Lakin telefondan oluyorsa bilgisayardan hayli hayli oluyordur ki arkadaş demiş:

Altyazısını ayrı olarak da indirebiliyor IDM.

IDM sitedeki indirilebilir şeyleri gösteriyor. Örneğin aynı filmin 360p, 480p, 720p ve 1080p formatları var. Bunları ayrı ayrı indirilebilir olarak gösterir. Siz seçer indirirsiniz. Eğer filmde alt yazı varsa ve IDM tespit etmişse onu da indirilebilir olarak gösterir ve indirirsiniz.

Artı -1 Eksi
IDM sitedeki indirilebilir şeyleri gösteriyor. Örneğin aynı filmin 360p, 480p, 720p ve 1080p formatları var. Bunları ayrı ayrı indirilebilir olarak gösterir. Siz seçer indirirsiniz. Eğer filmde alt yazı varsa ve IDM tespit etmişse onu da indirilebilir olarak gösterir ve indirirsiniz.
Örnek:
1650047789798.png

YouTube haricinde konuşabilirim çünkü YouTube'da alt yazı indirmedim hiç.
Telefondan kullandım ben öncelikle belirteyim. Lakin telefondan oluyorsa bilgisayardan hayli hayli oluyordur ki arkadaş demiş:

Videoda denedim kayıtlı altyazıları aktifleştirince IDM algılıyor fakat otomatik çevir özelliğini kullanınca olmuyor maalesef. :( Artık bir şekilde idare edeceğim yine de teşekkürler. :)

Edit: Bir düzeltme yapayım hemen konuyu ziyaret eden arkadaşlar için: Çeviri özelliğini aktif edince
1650047988293.png
bu şekilde vtt dosyasını algılıyor. Eğer otomatik çevir özelliğini açarsanız
1650048022476.png
ikinci bir VTT EN dosyası oluşuyor. Alttaki dosya Türkçe altyazıları barındırıyor ancak bu dosyaya sadece videonun izlediğiniz kısımlarındaki altyazılar ekleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı