YouTube'dan Dolar kazanılırsa hesaba gelir mi?

  • Konuyu başlatan clla
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 505

clla

Femtopat
Katılım
10 Ekim 2023
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Biliyorsunuz ki YouTube'da bgbg var ve bu bgbg sizi izleyen kişinin konumuna göre değişiyor. Mesela Türk izleyicilerinz varsa 18 TL geliyor bin görüntülenme başına ama eğer yabancılar izliyorsa 6 dolar yani 160 TL kazanıyorsunuz. Peki Türk bir hesap kartı olan kartı YouTube'a bağlasam ve 6 dolar kazansam hesabıma 160 TL olarak mı gelir yoksa gelmez mi?
 
Dostum ilk önce senin para kazanmak için şirket oluşturman lazım. Bu da "devletlere" vergi ödemek demek. Gelirin ne olursa olsun aylık 3500TL Bağ-Kur ödemen ve kazancından da hem Türkiye devletine hem de izlendiğin devletlere gelir vergisi ödemen gerek. Önerim, bu giderlerin hepsini karşılayacak kadar büyüyünce para kazanmayı açman.
 
Dostum ilk önce senin para kazanmak için şirket oluşturman lazım. Bu da "devletlere" vergi ödemek demek. Gelirin ne olursa olsun aylık 3500TL bağ-kur ödemen ve kazancından da hem Türkiye devletine hem de izlendiğin devletlere gelir vergisi ödüyorsun. Önerim, bu giderlerin hepsini karşılayacak kadar büyüyünce para kazanmayı açmanız.

Mesela attığım her video 100k 200k ve üstü izleniyor ve dolar kazanıyorum sence para kazanmayı açmam için iyi bir zaman olurmu?
 
200K izlenme aldın ve her bir izlenme 6 dolar ise 200.000 izlenme esitdir 12000tl gibi bişey alırsın. Not: Bunu yanlış hesaplamış olabilirim belki.
 

Geri
Yukarı