Çözüldü YouTube'dan para kazanırsam vergi öder miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet32127

Hectopat
Daha fazla  
Sizce YouTube'dan para kazanırsam vergi ödüyor muyum yoksa para bana vergisi ödenmiş bir şekilde mi geliyor? Biri beni aydınlatsın.

Çözüm
Vergi ödemek zorundasınız. Ödemek istemezseniz de ödemezsiniz ancak bir gün kapınız çalınabilir. Vergi kaçırmanızı önermem. Çoğu bankanın Sosyal Medya'dan para kazanma ile ilgili özel hesapları var. Bildiğim kadarıyla Ziraat Bankası ve VakıfBank'ta vardı. Bu hesaplar sayesinde o hesaba yatan paranın belirli bir kısmı vergi olarak ödeniyor ve sorun ortadan kalkıyor. Ancak şunu da unutmayın bu hesaplara gelen parayı sadece internetten gelen gelir şeklinde kullanın. Çünkü eğer arkadaşınız bu hesaba para gönderirse o gelen paranında belirli bir kısmından kesinti yapıyorlar. Yani bu hesaba sadece internetten gelen geliri alacak şekilde ayarlamanız lazım. Bu sayede sizin ekstra uğraşmanıza gerek kalmıyor. Ayrıca şirket açmanıza gerek yok. Şirketi eğer bu işi ilerletecekseniz açın. Çünkü bu sayede YouTube kanalınızı büyütmek için aldığınız ya da alacağınız ürünlerin ücretlerinin bir kısmını vergiden düşebilirsiniz. Ancak bunu büyük paralar kazanmaya başladığınız zaman yapmanızı öneriyorum.
Vergi kaçırmanızı önermem.
Vergi ödemekten kaçınmakla vergi kaçırmak aynı mevzu değil. Vergi kaçırdığın zaman direkt o vergi hiç oluşmamış gibi görünür. Vergi ödemekten kaçınmanın bir anlamı yok, tahakkuk ettikten sonra er ya da geç ödemek gerekecek.

Kaçırmak da suç zaten söylemeye gerek yok herhalde.

Vergi ödemekten kaçınmakla vergi kaçırmak aynı mevzu değil. Vergi kaçırdığın zaman direkt o vergi hiç oluşmamış gibi görünür. Vergi ödemekten kaçınmanın bir anlamı yok, tahakkuk ettikten sonra er ya da geç ödemek gerekecek.

Kaçırmak da suç zaten söylemeye gerek yok herhalde.
Bu iş üstünde vergiden kaçınmak gibi bir durum yok. Eğer bu işi yaparken vergi ödemiyorsanız vergi kaçırıyorsunuzdur. Çünkü siz kazandığınız parayı devlete bildirmemiş oluyorsunuz. Bu durumda da vergi kaçırmış oluyorsunuz. Vergiden kaçınmak her iş dalında olan bir şey değildir. Bu işi yaparken vergiden kaçınabileceğiniz maksimum olay alacağınız ürünün fiyatının vergiden düşülmesi olacaktır. Onu da zaten belirli bir oranda yapabiliyorsunuz. O vergiyi istesenizde istemesenizde ödüyorsunuz.

Bu iş üstünde vergiden kaçınmak gibi bir durum yok. Eğer bu işi yaparken vergi ödemiyorsanız vergi kaçırıyorsunuzdur. Çünkü siz kazandığınız parayı devlete bildirmemiş oluyorsunuz. Bu durumda da vergi kaçırmış oluyorsunuz. Vergiden kaçınmak her iş dalında olan bir şey değildir. Bu işi yaparken vergiden kaçınabileceğiniz maksimum olay alacağınız ürünün fiyatının vergiden düşülmesi olacaktır. Onu da zaten belirli bir oranda yapabiliyorsunuz. O vergiyi istesenizde istemesenizde ödüyorsunuz.

Sormayı unuttum. Para kazanmaya yeni başlayan birisi sadece %15'lik komüsyon ödeyince başka bir vergi ödemesine gerek kalmıyor değil mi? O Bağ-Kur vergileri damga verglieri sadece yüksek bir gelir elde edenler ya da şirket falan kuranlar içinmi geçerli? NOT: Bir de ben şu an 17 yaşındayım ama birkaç aya 18 olacağım

Sormayı unuttum. Para kazanmaya yeni başlayan birisi sadece %15'lik komüsyon ödeyince başka bir vergi ödemesine gerek kalmıyor değil mi? O bağ-kur vergileri damga verglieri sadece yüksek bir gelir elde edenler ya da şirket falan kuranlar içinmi geçerli? Not: Bir de ben şu an 17 yaşındayım ama birkaç aya 18 olacağım.

Hocam kanalının linkini atarımsın.

Sormayı unuttum. Para kazanmaya yeni başalyan birisi sadece %15'lik komüsyon ödeyince başka bir vergi ödemesine gerek kalmıyor değil mi? O Bağ-Kur vergileri damga verglieri sadece yüksek bir gelir elde edenler ya da şirket falan kuranlar içinmi geçerli? NOT: Bir de ben şu an 17 yaşındayım ama birkaç aya 18 olacağım
Senin dediğin o şeyler, benim dediğim aldığı ürünün fiyatını vergiden düşmek için şirket açan kişiler tarafından yapılıyor. Zaten onların kendi muhasebecisi ve bağlı oldukları bir mali müşavir oluyor. Şirket açıktan sonra işler ve kazanılan para büyüdüğü için bu işler hem zor hem de uğraştırıcı bir hal alır. Şimdilik sen sadece dediğim banka hesaplarından aç. İlerde çok başarılı olur iyi para kazanmaya başlarsan ya da şirket açmak istersen o zaman dediğin şeyleri ödeyeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı