YouTube'un yapay zekası artık Türkçeyi algılayabiliyor

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bunu yakın zamanda fark ettim. YouTube'un yapay zekası artık Türkçe'yi algılayıp alt yazı oluşturabiliyor. Türkçe çekilmiş bazı videolarda "alt yazı" kısmında "Türkçe(otomatik oluşturuldu)" şeklinde altyazının yapay zeka tarafından oluşturulduğunu görebiliyoruz. Eskiden İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca gibi dillerde bu özellik desteklenirken şimdi Türkçede destekleniyor. Düzgün ve normal tonda konuşulduğu zaman yapay zeka çok güzel algılasa da özellikle Technopat'ın çektiği çok fazla teknik terim içeren videolarda İngilizce terimleri ve Türkçe kelimeleri anlamakta zorluk çektiğini görebiliyorum. Google'un bu hareketi özellikle duyma engelli bireyler için bir avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Örnek olsun diye yapay zeka tarafından alt yazı hazırlanmış olan Technopat'ın MacBook Pro incelemesini bırakıyorum. "Alt yazı" kısmından "Türkçe(otomatik oluşturuldu)" tuşuna basarak deneyimleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Youtube PC'ye gelen sesli arama özelliğinden sonra normaldir. Bizim için de bir şeyler yapıldığını duymak güzel.

Yalnız sen yapay zekanın aklıyla alay edip Türkçe videoyu Türkçe'ye çevirmesini istiyorsun. Bu altyazı seçeneği maalesef işitme engelli vatandaşlar için değil içeriğin dünya çapında olmasını sağlamak için var. Yapay zekada buna programlanmış. Arada İngilizce kelimeleri telaffuz ederken çok iyi bir aksana sahip biri değilse onu algılaması şuan için zor, ileride daha da güzelleşir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…