YTÜ veya İTÜ'de gemi makineleri işletme mühendisliği okunup işsiz kalınır mı?

Hocam benim için aileden uzak kalmak falan çok sıkıntı çıkarmaz mühendis veya gemici olmak istiyordum çocukluktan beri şuan her ikisinide olma fırsatım var :D Ayrıca gemide Türk oluyor mu?
Türk gemisinde çalışırsan olur, yabancı firmaların gemisinde çalışırsan nadir rastlarsın, davulun sesi uzaktan hoş gelir derler, gemicilik çekilecek dert değil 40 derecenin altında raspa boya yaparken nalet ediyorsun bu işe, kaptan olursan orası ayrı.

Türk gemisinde çalışırsan olur, yabancı firmaların gemisinde çalışırsan nadir rastlarsın, davulun sesi uzaktan hoş gelir derler, gemicilik çekilecek dert değil 40 derecenin altında raspa boya yaparken nalet ediyorsun bu işe, kaptan olursan orası ayrı.
Kaptanlık daha rahat mı oluyor mühendislikten? Aslında kaptanlıkta isterdim ama elimde ameliyat var o deniz adamı cüzdanı almaya sorun çıkartıyormış galiba öyle aman aman hareketimi kısıtlamıyorda.

Kankam yapabiliyorsan yurt dışında üniversite okumaya bak, yapamıyosan oku Türkiye'de oku fakat tamamen yurt dışına atılmaya bak. Memleket mühendis kaynıyor artık ODTÜ İTÜ mezunlarının bile bir ayağı çukurda, tek bir plana bel bağlama bence hem oku hem git bir yerde bir meslek öğren yaz tatillerinde bir tershanede kaynakçı olarak çalış mesela gerekirse para alma. Ek olarak boş zamanlarında temel yazılım dillerini öğrenebilirsin Python C++ gibi. Bu saatten sonra tek bir işin peşinden giderek hayatını kazanamazsın maalesef.

Kankam yapabiliyorsan yurt dışında üniversite okumaya bak, yapamıyosan oku Türkiye'de oku fakat tamamen yurt dışına atılmaya bak. Memleket mühendis kaynıyor artık ODTÜ İTÜ mezunlarının bile bir ayağı çukurda, tek bir plana bel bağlama bence hem oku hem git bir yerde bir meslek öğren yaz tatillerinde bir tershanede kaynakçı olarak çalış mesela gerekirse para alma. Ek olarak boş zamanlarında temel yazılım dillerini öğrenebilirsin Python C++ gibi. Bu saatten sonra tek bir işin peşinden giderek hayatını kazanamazsın maalesef.
Çok sağolun hocam yazılım dili öğrenmeyi düşünüyordum zaten yks sonrası temel seviyede olsa kolda bilezik olur. Otonom gemilerde falan ilerideki teknolojiye göre artık ne getirirse işine yarayabilir gemicilerin.

Üzülerek söylüyorum ki gemi inşa okuyup işsiz kalmazsın, kalamazsın hele ki tersaneler tekrardan büyümeye doğru giderken bu hiç olmaz. En kötü boru mühendisi olursun ama olursun.

Kendi içinde dallanıyor, basit bir tanesi boru mühendisliği diyelim. Şaka gibi gelebilir ancak maalesef ki var, bizim ofiste borucular dediğimiz bir kadro vardı günün %70'i oturup sohbet eşliğince CAD üstünden boruları modelleyip %30'unda saha denetleyip eve gidiyorlardı.

Borucular (tasarımcılar, ressamlar ) heleki mühendisler 70/80 arası çalışmaz diye biliyorum. Hele kaynakçısı nazlıdır.

Borucular (tasarımcılar, ressamlar ) hele ki mühendisler 70/80 arası çalışmaz diye biliyorum. Hele kaynakçısı nazlıdır.

Devlette bildiğim maaş bu kadar, tersane içinde artabilir veya azabilir onu bilemem maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı