YTÜ yapay zeka mühendisliğine yatay geçiş yapılır mı?

Halil gibisi

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler,
Şu anda 5.9k sıralama ile 10k sıralama alan bir üniversite de bilgisayar mühendisliği alıyorum.
Tercih döneminde risk olmasın diye yapay zeka bölümlerini özellikle yazmamıştım ama şimdi işin aslını daha iyi anlamaya başladım. Aldığımız dersler neredeyse aynı ve bunun üzerine YTÜ'nün tanınırlığı da söz konusu. Riskli mi hala bilemiyorum.
Yıldız Teknik'te olup bu konuda bilgi verebilecek var mıdır? Değer mi? Yapay zeka bölümlerinin geleceği var mı?

Ktü yazılım mezunuyum, isterseniz özelden hocamızın mailini vereyim, yapay zeka konusunda çok bilgili bir hocamız, sizi daha iyi yönlendirir.

Galiba 2024 girişlisin. Çünkü bahsettiğin bölüm 2024 yılında açıldı. Bölüm yeni açıldığından pek bilgi sahibi değilim ama 3000 sıralamayla burayı yazan birini duymuştum. Bana nedense delilik gibi geldi.

Senin yerinde olsaydım biraz ortalama kasıp aynı üniversitede Bilgisayar Mühendisliğine yatay geçiş yapardım. Hatta çok daha yüksek bir ortalama ile İTÜ'ye bile geçebilebiliyor.

Bilgisayar Mühendisliği mezunları, mezuniyet sonrası Yapay Zeka Mühendisi ünvanıyla işe başlayabiliyor. Her şey kendini hangi yönde geliştireceğine bağlı.

YTÜ Yapay Zeka bölümüne büyük bir ilgi var. Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği okuyan birçok öğrenci, bu bölümleri bırakarak Yapay Zeka bölümüne geçiş yapıyor. Diğer okullardada aynı durum var. bu bölümleri bırakan direk Yapay Zeka'ya geçiyor ya da sınava yeniden hazırlanıyorlar. İşiniz zor olabilir..

Son düzenleme:
İTÜ Yapay Zeka bölümüne büyük bir ilgi var. Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği okuyan birçok öğrenci, bu bölümleri bırakarak Yapay Zeka bölümüne geçiş yapıyor. Diğer okullardada aynı durum var. bu bölümleri bırakan direk Yapay Zeka'ya geçiyor ya da sınava yeniden hazırlanıyorlar. İşiniz zor olabilir..
Yazdığın cevaplar sürekli karşıma çıkıyor ve çoğu propoganda tarzı yazılar. Ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Bu sektörde iyi bir okuldan mezun iyi bir yerde çalışan abiniz olarak başlığı okumaya gelen arkadaşlara önerim bu arkadaşın dediklerini çok dikkate almayın.

Yazdığın cevaplar sürekli karşıma çıkıyor ve çoğu propoganda tarzı yazılar. Ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Bu sektörde iyi bir okuldan mezun iyi bir yerde çalışan abiniz olarak başlığı okumaya gelen arkadaşlara önerim bu arkadaşın dediklerini çok dikkate almayın.
Neyi propaganda bu yazıların anlamış değilim. Bir tarafta mercedes var bir tarafta tofaş var sen gidiyorsun tofaşı seçiyorsun. Yazdığım yazıların hepsinin kaynağı referansı var. Yapay Zeka'nın işlem gücü tahmin edilemez boyutta. Şuan hemen hemen herşeyi yapabilirsin. Gelecekte durumlar dahada karışacak. Okul okumayı bırak Üniversiteler müze'ye dönüşüp tarihin karanlık sayfalarına bile gömülebilir.

Ayrıca devlet yapay zeka bölümlerinede ciddi yatırımlar yapmaya başladı.

Ayrıca ek olarak sende birşeyler yazıyorsun söylüyorsun kaynakların nerede sadece klavyenin tuşlarına basıp internet aleminde ping oluşturuyorsun bize başka birşey değil..

Yanlış hatırlamıyorsam Çin'de yapay zeka eğitimini 5 yaşından itibaren başlatacak şekilde, eğitim sistemlerini değiştirdiler. Çok önemli bir alan.

Neyi propaganda bu yazıların anlamış değilim. Bir tarafta mercedes var bir tarafta tofaş var sen gidiyorsun tofaşı seçiyorsun. Yazdığım yazıların hepsinin kaynağı referansı var. Yapay Zeka'nın işlem gücü tahmin edilemez boyutta. Şuan hemen hemen herşeyi yapabilirsin. Gelecekte durumlar dahada karışacak. Okul okumayı bırak Üniversiteler müze'ye dönüşüp tarihin karanlık sayfalarına bile gömülebilir.

Ayrıca devlet yapay zeka bölümlerinede ciddi yatırımlar yapmaya başladı.

Ayrıca ek olarak sende birşeyler yazıyorsun söylüyorsun kaynakların nerede sadece klavyenin tuşlarına basıp internet aleminde ping oluşturuyorsun bize başka birşey değil..
Yazım kurallarından bi habersin. Her hafta AI alanında yabancı teknik makale okuyan bana kaynak referans var diyorsun. Attığın referans da Sözcü. Bilgisayar alanının yapay zeka alanından çok farklı olduğunu zannetmen teknik açıdan bu alanda yetersiz olduğunu gösteriyor zaten. Profiline bakan birisi nasıl biri olduğunu idrak edebilir benim anlatmama gerek yok. Bence daha fazla gençlerin hayatını etkileme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı