Yüksek CPU Sıcaklığı

Overclock yapmayı biliyorum. Kendimde zaten R5 3600 işlemcim var 1.2875V da 4.1 GHz'de manual overclocklu şekilde kullanıyorum. Tanıdığımda R5 1600 var. 1.35V değerinde 3.8 GHz'de kullanıyor. O da 4.1 GHz seviyesine çıkmayı deneyecek soğutucusu eline ulaşınca ama netten baktığı kadarıyla 1.4V voltajdan düşük değerlerde 4.0 GHz bile sorun yapıyormuş çoğu kişide. Şimdi imzasında 1600 işlemciyi 4.1 GHz'de kullandığını görünce merak ettim ne kadar voltaj verdiğini.

Bir de MSI Afterburner'la oyun içinde sıcaklık değerlerine bak da garanti olsun.

Hocam konuda verdiğim ilk değerleri MSI Afterburner ile almıştım. Değerleri hepsi aynı gösteriyor ama değerlerin kendisi ile ilgili bir gariplik var. 1.55V'u gösteriyor her oyundan sonra ancak bu çok mantıksız geliyor bana.

Ustacım konu ile biraz alakasız olacak ama R5 1600 4.1 GHz için ne kadar voltaj veriyorsunuz?
1.46V civarı. Yanında LLC: High, CPU Switching Frequency: 200'den 300-350 MHz.
Zaten tam stabil değil. Uzun süreli oyunda sorun olmasa da sentetik testlerde sorun oluyor.

1.46V civarı. Yanında LLC: High, CPU Switching Frequency: 200'den 300-350 MHz.
Zaten tam stabil değil. Uzun süreli oyunda sorun olmasa da sentetik testlerde sorun oluyor.
Sizin işlemcinizin maksimum güvenli voltaj değeri kaçtı acaba? Baya fazla gibi gözüktü değerler gözüme de o yüzden soruyorum. 3. nesil Ryzenler için 1.325V belirlemişler o değeri. Acaba ilk nesiller için 1.4 veya daha mı fazla?

Maksimum güvenli voltaj diye bir değer yok. Bu biraz hissetmekle alakalı Resmi bir bilgi istersen AMD'nin pazarlama bölümünden bir dayı "Ben olsam yoğun kullanımda 1.425V'u geçmezdim" demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…