Yüksek disk kullanımı ve mavi ekran

Son 2-3 gündür %100 disk kullanımı sorunuyla baş ediyorum. Daha önceleri de bu sorunu yaşamıştım ancak internetteki çözümlerle düzeltmiştim. Şimdi bu çözümler de işe yaramıyor. GTA V bedava olmadan 2 saat önce Steam'a girip indirim başlayana kadar oyun oynayayım dedim. Steam açılırken de disk kullanımı yüzünden PC donuyor güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. GTA V'i indirirken PC'yi gece açık bırakmıştım ama gece PC yeniden başlamış. Muhtemelen mavi ekran verdi. HD Tune ile bad sector taraması yapıyorum birkaç tane bad sector buluyor. HDD life programında diskimin sağlığı 0 güzüküyor. Görev yöneticisinden sürekli disk kullanımına bakıyorum. Disk kullanımı yüksek olduğunda okuma yazma hızları da düşüyor. Toplamda 3 kere mavi ekran verdi %100 disk kullanırken. Diskim ömrünü tamamladı mı yoksa bir şekilde bunları düzeltebilir miyiz?

Bilgisayar çalışır durumdayken bilgisayara yumruk yada tekme attıysan, bu disk üzerinde hasara neden olabilir. O disk'ten artık hayır gelmez. Başka donanımları da zorlayıp bozmadan kurtul ondan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı