Yüksek disk kullanımı ve takılma sorunu

xxsplexxx

Hectopat
Daha fazla  
2-3 hafta once laptopu actigimda disk %100'de çalışıyordu (bostayken bile) ve asiri sekilde donuyordu. Ben de herhalde format ile duzelir deyip format attirdim bilgisayarcida ve temizletip termal macununu yenilettim. Sonra laptopu aldigim gun bir sorun yoktu ama sonraki gun HDD'den garip garip sesler gelmeye basladi. Laptop donmaya basladi. (hem acilirken hem acildiktan sonra) Mavi ekran verdi birkac kere. Sizce sorunun kaynagi nedir? HDD mi yoksa yazilimsal bir problem mi?

Bunlar da verdiği mavi ekran hata kodlari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aklima takilan bir yer daha var . Acaba bu sorun hdd nin yanlis takilmasindan dolayi veya tam oturmamasindan dolayi gibi sorunlarla alakali olabilir mi?
Ondan olmaz öyle olsa ilk açılışta bios da hata verir sizinki windows logosunda hata veriyor buda hdd de yada windows unda hata var demektir.
O sese benzer sesi ben de yaşadım 20 gün önce, ben 10'a yükseltirken programlar kalsını seçerek hata yapmıştım. Sesi wise disk cleaner ile temizlik yapıp thumbs dosyaları tararken bazen yeniden başlatınca işlemi tamamlıyor. Açılışta zaten windows %100 yükleniyordu bir de wise yüklenince zar zurt etti ama 2 kere oldu daha olmadı.
Formatla düzelmediyse harddisk gidici olabilir.
Harddisk tam oturmadıysa hata çıkabilir gayet mantıklı.

Hocam format atmayı denedinmi?
Diskten sesler gelmeden once bir kere disk %100de calisiyordu o zaman atmistim ve duzeldi(1 hafta once). Formattan sonra laptop acildi ilk gun sorun yoktu ama ikinci gun aniden donmalar basladi. Sonraki gun ise laptop ı acarken mavi ekran verdi ve birdaha acamadim. Windows simgesinde kaliyor.

Şuanda dene hocam olmazsa o HDD'nin ömrü bitmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…