Merhaba, öncelikle forumda yeniyim biraz araştırdım konuyu bu bölüme açmayı uygun gördüm, yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Oyunlarda istisnasız ekran kartım %95-100 aralığında çalışıyor 82-65 derece aralığında dolaşıyor. PC özelliklerim;
Ekran kartına yük bindiren ayarları kapatın, düşüğe alın. Gölgeler ve Shader gibileri. MSAA da buna dahil. Diğerlerini en yüksek ayarlara alın. Ekran kartı çok düşük işlemci ona göre çok yüksek olunca işlemcinin kış uykusuna yatması normal. Yapmanız gereken uygun güzel bir ekran kartı almak olur. RX 570 gibi.
İşlemcimin %20-30 aralığında çalışması garip geldi daha yüksek çalışmasını bekliyordum, tahminim ekran kartı düşük olduğu için işlemciye yetişemiyor ve işlemci köşede uyuyor. Şuan elimden gelecek birşey var mı sizce işlemcinin uyumasını önlemek için.
İşlemci daha yüksek bir GPU ile güzel performans verebilir. İlk nesil olmasına rağmen güzel bir işlemci, ekran kartı düşük kaçmış. Arkadaşında dediği gibi 1650S veya daha yüksek bir kart alabilirsiniz bütçenize göre.
@ronark işlemcin ekran kartına oranla çok güçlü olduğu için yan gelip yatıyor. Oyunu ekran kartı oynatır bu yüzden işlemcinin ekran kartını %100 besledikten sonra uyuması normal bir durum. İşlemcinin çalışmasını istiyorsan ona layık bir ekran kartı takabilirsin
Güç kaynağı yetmez, High Power 500W Bronze PSU, Zalman N2 Kasa ve yoksa bir de SSD ile hem yetecektir ve geleceğe dönük olacaktır. Bu üçü 865 tutar, ekran kartı ikinci el olarak 800-900 civarına bulabilirsiniz.
Güç kaynağı yetmez, High Power 500W Bronze PSU, Zalman N2 Kasa ve yoksa bir de SSD ile hem yetecektir ve geleceğe dönük olacaktır. Bu üçü 865 tutar, ekran kartı ikinci el olarak 800-900 civarına bulabilirsiniz.