Yüksek FPS ile oyunlarda takılma

Utku Kökgör

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
18
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün bilgisayarım bakımdan geldi. Gece rahat rahat oyunumu oynuyordum ama bu sabah NVIDIA driverını güncelleyince FPS 140-300 olsa bile sürekli drop yiyorum. Oyun 5 FPS gibi ilerliyor.
 
Bir de sisteminiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ekran kartı ve monitör.

Monster kullanıyorum ekran kartını ısınma sorunu yüzünden GTX 1650'ye düşürdüm.

Driveri DDU ile kaldırıp sıfırdan kurun isterseniz.

2 kere denedim ama olmadı.

Hocam FPS'i sabitleyebilirsiniz. O oyunda aldığınız en düşük FPS'e sabitlersiniz veya V-Sync'yi açabilirsiniz.

FPS sabitleyince düzeliyor ama 30 FPS oynamak istemiyorum yani 150-200 oynadıktan sonra 30 FPS göz yoruyor.

Oynamaya çalıştığın oyun nedir? Ve hangi güncelleme yaptın? Versiyonunu yazar mısın?

Tüm oyunlarda oluyor RDR2 ve Rainbow Six gibi oyunlarda daha çok belli oluyor güncelleme versiyonu 536.23
 
Nvidia sürücülerinde uzun zamandır çok fazla sorun var.

İlk olarak güncel sürücüyü DDU ile kaldırıp, NvCleanstall ile tekrar kurun.

Sorun devam ediyorsa bağlantıda belirttiğim sürücüye dönün. Bağlantıdaki sürücü, Nvidia forumlarında detaylı test yapan üyelerin önerisi. DPC gecikmesi, FPS sorunlarının yaşanmadığı en son sürücü olarak bağlantıdaki sürücüyü belirtmişler.

Ekran kartı düşürme olayını anlamadım. Ama entegre GPU(AMD veya Intel) işlemciye gömülü olanı devre dışı bıraktıysanız geri açın. Oyunlar genellikle harici GPU ile çalışacaktır. Harici GPU'yu tanımayan oyunları bağlantıdaki rehbere göre ekleyebilirsiniz.
 
Geforce Experience da bu ayarlar kapalı mı?
1687882491866.png

Bu arada Lee <3.
 
Hocam GTX 1650 ile RDR2 ve Rainbow Six o dropları yapar zaten normal olarak. DDU ile silip eski driverini indirebilirsin.

RTX 3050'den GTX 1650'ye geçtim laptop olduğu için daha yüksek performans alıyordum bugün oldu bu sorun.

GeForce Experience da bu ayarlar kapalı mı? Eki Görüntüle 1838612
Bu arada lee <3.

Evet kapalı.

NVIDIA sürücülerinde uzun zamandır çok fazla sorun var.

İlk olarak güncel sürücüyü DDU ile kaldırıp, nvcleanstall ile tekrar kurun.

Sorun devam ediyorsa bağlantıda belirttiğim sürücüye dönün. Bağlantıdaki sürücü, NVIDIA forumlarında detaylı test yapan üyelerin önerisi. DPC gecikmesi, FPS sorunlarının yaşanmadığı en son sürücü olarak bağlantıdaki sürücüyü belirtmişler.

Ekran kartı düşürme olayını anlamadım. Ama entegre GPU(AMD veya Intel) işlemciye gömülü olanı devre dışı bıraktıysanız geri açın. Oyunlar genellikle harici GPU ile çalışacaktır. Harici GPU'yu tanımayan oyunları bağlantıdaki rehbere göre ekleyebilirsiniz.

Denedim ama maalesef olmadı.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı